Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy szedjem rá a gyereket...

Hogy szedjem rá a gyereket hogy egyen?

Figyelt kérdés
Egy lassan 12 hónapos gyerekről van szó, akivel bármit csinálok, nem akar enni. Mindenhol olyan videókat látok, hogy ennyi idősen már milyen jól esznek a kicsik, de az enyém szinte semmit. Tudom, hogy nem minden gyerek egyforma, és nem lehet erőltetni semmit. Inkább olyan “trükkökre” vagyok kíváncsi, amelyek másoknak beváltak. A helyzet az, hogy hiába ültetem le, nem képes egy helyben maradni 2 percnél tovább. Emiatt, ha leülünk, és etetni próbálom, nem figyel rám, mert mindenáron csak szabadulni akar. Az a baj, hogy ha játék közben próbálom megetetni, akkor meg azért nem figyel. Már annyira tanácstalan vagyok, segítsetek légyszi!

tegnapelőtt 22:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

ne etesd. üljetek le, egyetek közösen, jókedvűen együtt, ugyanazt, önállóan. kinálj neki többféle formát és állagot, amiből Ő választhat. ha nem eszik, akkor egészségére, és következő étkezésénél ugyanez. majd ugyanez. a lényeg az erőltetésmentes, jó hangulat, példamutatás és családi idő. nem az hogy mennyit eszik.

illetve az anyatej/tápszer aránya ilyenkor még 2/3-a is lehet a szilárd ételnek

tegnapelőtt 22:10
 2/5 anonim ***** válasza:
10%
Fogadjunk tápszeres.
tegnapelőtt 23:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
És ha az?
tegnap 02:09
 4/5 anonim ***** válasza:

11 hónapos most a kisebb fiam. A nagy se volt jó evő de nála több mindent evett.

Most ott járunk, hogy odaültetem az asztalhoz, mindenből adok neki amit mi eszünk (külön nem is nagyon főzök neki). Ha én adom a kanalat, egyből elfordul. Saját magától pedig olyan keveset eszik, hogy csak nézek.. de elengedtem. Jó súlyba van, még anyatejen elvan, annál többet nem tudok tenni, hogy elérakom és ehet amennyit szeretne.

Sokat segített nekem az a tanács, hogy nem biztos, hogy akkor éhes amikor én akarom, hogy az legyen. A nagyobb fiamnak sokáig nem adtam tízórait, uzsonnát és hirtelen minden elfogyott ebédre meg vacsira.

tegnap 09:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek, ne etesd. Ennyi idősen már kb. mindent ehet, foga is van, rágni is tud - amikor ti esztek őt is ültesd oda etetőszékbe. Arra figyelj, hogy ne legyen túl sós, fűszeres, csípős stb., és kerüld a hozzáadott cukrot, de egyébként eheti, amit ti. Kínálj neki kisebb és nagyobb darabokat is, pürésebb (villával tört párolt zöldség, zabkása variációk stb.) dolgokat, levesből szedd ki a sűrűjét stb. Eleinte elég koszolós, de majd belejön. Adhatsz a kezébe babáknak készült villát, kanalat, hadd gyakoroljon.
tegnap 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!