Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás óta többszöri...

Hozzátáplálás óta többszöri székrekedés?

Figyelt kérdés
Már 10 hónapos a babám, de szinte még mindentől székrekedik. Nem túlzok. Szinte tényleg mindentől. Próbáltam több folyadékot adni neki, próbáltam pici olajat tenni a főzelékbe, vizzel higitani a püréket de semmi változás. Volt még így valaki? Orvos szerint egészséges a baba, miért szorul még mindig mindentől? Mit adjak neki hogy ne szoruljon? (2 naponta kemény, vagy gyurma állagú széklet)

okt. 29. 19:14
1 2
 1/14 grafno ***** válasza:
50%
Ha nem találsz hozzá akkor mi az eredmény?
okt. 29. 19:34
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi a baj vele? Szilárdat eszik, ha folyamatosan híg lenne, az lenne a baj.

Nálunk az volt, amikor elkezdett kakit gyártani, hogy sírt és nagyon nehezen nyomta ki, kerdeztem a gyerekorvost ez mi, azt mondta hogy neki most furcsa ez, addig ugye anyatejes kakija volt, meg kell szoknia a szilárd szeletet.

okt. 29. 19:44
 3/14 A kérdező kommentje:

Ha csak tápszert eszik normális püré állagú széklete van nem is híg nem is kemény. Napi rendszerességgel 1-2.

2-esnek, azért baj, mert TÚL kemény neki, a gyurma állagú széklete ami szétnyomható volt az is valahogyan felsértette a végbél nyilását és picit berepedt (kaptunk rá krémet).

Igen, tisztában vagyok vele hogy változik az állaga, de nem kellene ennyire változzon, hogy az fájdalmat okozzon neki, sem bevérezzen, sem megrepedjen a "kimenet" neki.

2 hétig volt anyatejes, aztán elapadt a tejem, azóta tápszeres.

És tudom hogy meg kell szokja, de már 10 hónapos, lassan fél éve hozzátáplálok és még most sem szokta meg.

Próbálkoztam BioGaia probiotikummal, de nem segített.

okt. 29. 19:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szilvalé, vagy aszalt szilvalé, dm-ben lehet kapni, a gyógyhatású szereknél van.
okt. 29. 20:49
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk glutén és tejfehérje allergia volt a háttérben. Nem hiszem hogy nálad is ez a baj,de elviszed egy gyerek gasztroenterológushoz(magánhoz mert sztk vacak) és valami csak lesz.
okt. 29. 22:20
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Cukor, kakao, vagohidi mellektermek ( azaz virsli, majas es tarsai ) ?

Vagy szinhus, napi 4-5 zoldseg / gyumolcs, miket eszik ?

okt. 30. 02:22
 7/14 anonim ***** válasza:

"de már 10 hónapos, lassan fél éve hozzátáplálok"

Lehet, hogy itt a baj... Túl korán kezdted

okt. 30. 06:38
 8/14 anonim ***** válasza:

"Ha csak tápszert eszik normális püré állagú széklete van"

Ha szilárd után is püré állagú lenne, az nem lenne normális.

okt. 30. 08:06
 9/14 A kérdező kommentje:

A szilvalevet megpróbálom.

Orvos annyit tud mondani hogy "fogzik" meg hogy túl párás anyuka vagyok, meg eszik ha éhes lesz, és a széklettel ugyanúgy "majd megszokja" . Értem hogy fogzik, de valamit adhatnának hogy könnyitsek a gyereken és egyen rendesen, és ne székrekedjen csóri.

Cukrost nem nagyon kap (babapiskóta napi 1, de arról is lekaparom a cukrot a tetejéről), kakaót egyáltalán nem, (tudtommal nem szabad még túlságosan ezeket adni) , virslit már kóstolt, de csak keveset, attól nem volt baj de csak pár csipetet eszik belőle, azzal nem lakik jól. Próbálok adni neki zöldséget és gyümölcsöt is, de ami nem izlik neki alig eszik 2-3 kiskanállal vagy csipettel, aztán "rázza a hideg" meg öklöndözik, tolja el a kezével. Darabosat sem eszik semmit a baba piskótán kívül. Bármi mást adok annyira öklöndözik majdmegfullad. A rossz benne hogy le se nyeli de felöklöndözni is aligha tudja. Orvos tanácsára kezdtem el a hozzátáplálást hamarabb, én sem szívleltem az ötletet.

okt. 30. 08:09
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az öklendezés teljesen normàlis dolog, védekező funkció, hogy ne menjen le nagy darab, ami fulladást okozhat. Öklendezik, majd rág, és lenyeli. A hidegrázás is normális reakció. Olvass utána ezeknek, mert azt hiszed, ez rossz, közben meg nem.
okt. 30. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!