Miért nem megy a hozzátáplálás?
Van 2 ismerősöm aki egyszerre szült velem, én császározva voltam ők természetesen szültek, ők szépen haladnak a hozzátáplálással, már 1-2 étkezést ki is váltottak, sőtt, azt adják a kicsinek amit ők esznek otthon, pürésitve, mégsincs ilyen problémájuk. :( Az egyik már 2 hónaposan a másik 3 hónaposan kezdte adni a kicsinek a püréket, ez befolyásolja a hozzátáplálást? Én megvártam a 6 hónapot, mégis rosszabbul megy mint nekik. Ebből az egyik már bolti tejet ad a kicsinek tápszer helyett mégsem székrekedik a gyerek.
Félreértés ne essen, nem irigy vagyok a másikéra, örülök hogy más ilyen jól halad, csak pont ebből gondolom hogy én rontok/rontottam el valamit.
Nem hiszem h koze lenne a szules modjanak a hozzataplalashoz.
De nekem a fiam 8 honapig semmit nem fogadott el anyatejen kivul. Azoval nalunk akkor kezdodott a hozzataplalas. Persze kemenyebb a szeklet de majd idovel jobb lesz. Adj sok folyadekot neki. Mast nem tudok ajanlani.
Nem kell annyira rohanni a tapszervaltassal, a mienkbol pl nem is volt 2-es, jelentem, tuleltuk :D
Nyugi.
Amugy probald meg a bebacare fubre port, nalunk segitett. De lehet egyszeruen meg nem eleg erett az emesztorendszere a kajalashoz, semmi gond ezzel, fog meg enni egesz eleteben.
Nalunk ugyan szekrekedes nem volt hozzataplalasnal, de 8 hos koraig ha napi 3 kanal puret volt hajlando megenni, akkor sokat mondok. Nem eroltettem.
50-75ml naponta.
Nem szeretném én sem eröltetni a hozzátáplálást, de a tápszerből egyre kevesebbeket eszik. Pedig próbáltam már cumisüveget váltani, tápszert váltani, etetési pozíciót váltani.
Császárral szültem, csak 2 hónapig tudtam szoptatni, így négy és fél hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást. Most 6 és fél hónapos, szépen haladunk, de mivel refluxos, AR tápszert kap, ami alapból szorulást okoz, a banán, alma, répa még rátett egy lapáttal. Volt, hogy sírva kakilt szegény. Aztán szépen vagy hozzászokott vagy nem tudom, az elmúlt 2 hétben már nem volt gond a kakival, igaz, közben kijött a foga is...
Én itattam, bár hol elfogadta, hol nem, meg próbáltam barackot meg szilvát adni, ami segített. Védőnő a szőlőlevet javasolta kis mennyiségben. Rossmannban vettem babagyümölcslevet, talán alma-szőlő és azzal hígítottam neki az ételt. Sztem az is segített.
Kevés vizet adok neki?
Ezek szerint akkor nem befolyásolja a tápszer sűrűsége és a szülés módja. Megpróbálok több folyadékot adni neki.
Kisfiam tápszeres. 6 hónapos múlt mikor elkezdtem a hozzátáplálást, de nem volt rá vevő, így kicsit később indult be. Nem vagy elkésve. 8 hónapos múlt egy étkezést váltottunk ki. Én nem szaladok vele szóval szerintem azt jól csinálod. Nekem is van 4 ismerős akikkel egyszerre szültünk ők 4 hónaposan kezdtek mindent. Én úgy láttam a fiamon nem érett meg rá, így vártam.
A tápszert úgy csináld ahogy rajta az adagoláson. Általában 30 ml víz egy csapott kanál. Ha sürűbbre csinálod akkor lehet baj a szèkletével.
Nála ezek váltak be:
- amíg nem váltottunk ki étkezést a püré mellett adtam tápszert is. Azzal kicsit hígabb lett a széklete.
- nem adtam minden nap olyat ami fogja a hasát. Figyeld a jeleket a fiamnak például a banán oltárira megfogta és a krumpli is, de a répa nem.
- kezdetben picit hígabbra készítettem a püréket
- vizet akkor kezdtem el adni amikor már kiváltottam egy étkezést. Nem ízletz neki illetve észre vettem, hogy ha sikerült valamennyit belediktálni kevesebbet evett, de ugye ez változó minden baba más
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!