Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért nem megy a hozzátáplálás?

Miért nem megy a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
6 hónapos a lányom, elkezdtem a hozzátáplálást. De nem úgy sikerül ahogy kellene. MINDENTŐL székrekedik. Próbáltam alma, barack, körte, répa, tök, minimálisan banánt, szilvát, főzve, nyersen, bébi pürébe is, de minden megfogja a hasát. Keményebb is a széklete, és legalább 2-3 napig erölködik mire sikerül neki, de akkor is először egy pici keményebb "gubacot" aztán pár óra múlva egy nagyobb kemény "gubac". ( Ha csak tápszert kap, minden reggel rendszeresen püré állagú széklete van és sok, sűrűbb tápszert eszik) Emellett még a szeme is könnyezik bele, éppen hogy nem sír amíg kinyomja ha hozzátáplálok (pedig nem kő kemény a széklet, csak egybe van állva de szét nyomható).. a tápszer már nem elég neki, nem fogyasztja olyan szivesen mint eddig. Ha próbálok valamit bevezetni neki mindentől úgy csinál mint akit a hideg ráz. Vizet is kap de nem segít. Ha 3-4 kiskanállal adok neki egy nap még úgy ahogy van másnap sűrűbb széklete, de pl. Ha próbáltam emelni egész 50 grammig + rá a tápszer (mert még 50gramm pürével se lakott jól és kért még enni), majdnem 4 napig nem volt széklete inkább a tápszert se akarta enni.. :( egyenlőre el sem tudom képzelni hogy lesz ebből hozzátáplálás vagy étkezés kiváltás idővel. Tudom hogy a püré sűrűbb tehát mindenképpen változni fog a széklete, csak a lányom nem boldogul vele. Lassan át kellene állnunk 2-es tápszerre, de azt olvastam hogy annál már szükséges a hozzátáplálás, anélkül nem is adhatom a 2-est? Mit tehetnék? Én rontok el valamit?

jún. 20. 05:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, hogy te csinálod jól, nem a barátnőid, akik megtömték a 2 hónapos éretlen csecsemőt.

Ha nem iszik vizet, csinálj hígabb pürét.

Vagy nézz utána a falatkás hozzátáplálásnak, és próbáld ki azt.

jún. 20. 09:45
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget és a tanácsokat. 😊 Püré mellett eddig is kapott mindig tápszert. Az a baj, hogy nálunk neki MINDEN megfogja. A körte is amitől higabb kéne legyen neki attól volt a legdurvább eddig. Talán a Hipp-es barack-körtés bébi püré amitől nem lett gond. Próbáltam simán barackot itthon neki, az már megfogta a hasát. :/ Hígabbra szinte nem is tudnám mert szinte folyik a püré ha itthonit próbáltam..
jún. 20. 11:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A baba fő táplálékforrása az anyatej/tápszer 1 éves korig. Vagyis elsődlegesen azzal lakik jól, és mellé kóstolgatja, amit mi is eszünk. Adhatod neki a sima tápszert 6 hónapos kor felett is, semmi baja nem lesz tőle. Nem kell étkezést kiváltani "erőszakosan". Tudom, a védőnő meg mindenki is ezzel nyomaszt, mert a magyar rendszer egy elavult fos, de számtalan gyerek van, aki egy éves korig eszik napi max 3 falat kaját, aztán megtáltosodik, és benyom egy tányér ételt (vagy fordítva, már hamar nyitott lesz az ételekre a tej/tápszer helyett).

Ha úgy látod nem megy, várj 1-2 hetet és próbáld később. Semmi, tényleg semmi baja nem lesz a gyermekednek, ha nem most, hanem 3 hét múlva eszik 5 kanál banánt.

jún. 20. 17:49
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem erőltetem a hozzátáplálást csak próbálkozok vele mert a tápszert nem nagyon akarja enni mostmár csak keveset. A püréket jobban elfogadja csak attól székrekedik..
jún. 21. 04:53
 15/15 anonim ***** válasza:
55%
Nincs olyan igénk, hogy "székrekedik".
jún. 21. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!