Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Rosszul csinálom a hozzátáplál...

Rosszul csinálom a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
7 hónapos a kislányom, 1 hónapja kezdtük el a hozzátáplálást. Eleinte napi 1x kóstolt, ezen kívül napi 5-6 alkalommal szopizott. 1 hete du is kínálok neki valamilyen pürét. A kínálgatás elején még lelkes, nyitja a száját, de aztán ez hamar alábbhagy (1 vagy 2 evőkanálnyit eszik meg max). De ma pl. egyáltalán nem akart enni, épp csak pár kiskanállal eszegetett. Eddig mindig 2 szoptatás között kínáltam, hogy ne legyen se túl éhes, se túl jóllakott. Vizet is kínálok neki néha, de azt szinte mindig kiköpi. Nemrég voltunk védőnőnél, és kiderült, hogy 6 hós kora óta semmit sem hízott (igaz, 3 hét alatt 3 centit nőtt és 2 fogat kinövesztett). Jókedvű, kakil, pisil. Viszont aggódom, hogy ezt nem csinálom jól, vagy a tejem kevés már, az pedig szinte teljességgel elképzelhetetlen számomra, hogy ebből mégis hogyan és mikor juthatunk el oda, hogy szívesen egyen többet és esetleg szoptatást is kiváltsunk idővel (tudom, 1 éves kor alatt az anyatej a fő táplálék). A védőnő szerint 150 g Sinlacot is bele kéne imádkoznim délutánonként, de abból se nagyon akart eddig enni, hiába kevertem almával, barackkal. Kicsit el vagyok keseredve, az is megfordult bennem, hogy én nem kínálok jókat vagy nem próbálgatom tovább (de tukmálni semmiképp nem szeretném). Lehet a kész, üveges pürék jobban ízlenének neki? Víz mellett teával is kéne próbálkoznom, hátha úgy szívesebben inna ebben a melegben?
jún. 18. 15:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Meg csak 7 honapos :D

Semmirol nincs lekesve, ne keseredj el, elete vegeig enni fog meg.Kostolgat, ez a lenyeg.

Orvos aggodik a hizasa miatt? Igazabol ez itt a kerdes,mert nyilvan ebben o a kompetens, nem mi vagy a vedono.

jún. 18. 15:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Orvos nem látta, csak védőnő, 6 hónaposan volt ugye utoljára orvosi vizsgálat, legközelebb pedig 9 hósan lesz csak. 2960 g-mal született, és 6940-en állt most meg 6 hós kora óta.
jún. 18. 15:37
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Hat akkor hivd fel. Nem kell am megvarni a statuszt, ha valami problema van.

Inkabb o mondja meg,hogy ez most jo vagy nem jo.

jún. 18. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Az a baj hogy még sok gyerekorvos sem kompetens, mert sokszor kukaságot mondanak mert letagadtak az ókorban. Nem tudom nektek milyen fajta orvosotok van.

A szoptatás támogatás csoport tök hasznos fb-n. A másik hogy nem állt meg a fejlődésben hiszen nőtt cm-bem, tehát már történt valami. Az hogy stagnál általában semmit nem jelent. Az is lényeges hogy ti milyenek voltatok kicsiként. Pl a lányom pár gramm és centi eltéréssel ugyanúgy fejlődik mint én anno (megnéztem a kiskönyvet).

jún. 18. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:
62%

Ártónéni bolond. A 3 centi hossznövekedèsre használta el a gyerek az energiát. Jól csinálod a hozzátáplálást, nem kell sem erőltetni sem elkapkodni.

Ha megduplázta a súlyát, ha elmúlt fèl èves, esetleg a nagy meleg miatt amùgy is lassul a súlygyarapodàs.

jún. 18. 17:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt csinálod rosszul, hogy tápszerrel tömsz egy anyatejes már hozzátaplált gyereket. Semmi szüksége rá (sinlac=tápszer).

Nyár van, meleg, más sem kívánja az ételt. A lényeg, hogy annyiszor szopizzon amikor csak akar és kínáld vízzel is, hogy ebben a hőségben ki ne száradjon.

Pürék helyett kínálhatod lédús gyümölccsel is.

De egyébként nincs elkésve semmivel. Egyik gyerekem se evett 7 hónaposan. Se a tápszeres, se az anyatejes. Mindkettőnek 99 %-ban az anyatej/tápszer volt a fő tápláléka ennyi idősen.

Nem, nem maradtak tápszeresek/anyatejesek.

jún. 18. 18:09
 7/8 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem teljesen jól csinálod, és szerintem is felesleges a sinlac. Még egy tippem van, ha már tud ülni, kipróbálhatjátok a blw-t is. De ha még nem tud, akkor sem muszáj neki teljesen folyékony pürét enni. Vannak babák, akik szívesebben esznek darabos ételt. Az üveges bébiételt jellemzően jobban szeretik, de én pont ezért óvatos lennék velük, ha CSAK azt kap, később könnyen lehet, hogy csak azt lesz hajlandó megenni. Szerintem teára nincs szüksége. Vannak ilyen Kubu/Topjoy és egyéb pürék ilyen szopogatós csomagba töltve (bocsi, nem jut eszembe jobb leírás), nálunk ezekből evett legszívesebben a babám.
jún. 18. 20:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Amúgy én soha nem csináltam neki teljesen pürésre, mindent villával nyomkodtam neki össze, szépen megette. Olyan 1-2 evőkanálnyi ételeket evett. De volt nap amikor teljesen elutasította. Csak kóstoltatsz vele, ez tényleg csak annyit takar hogy kóstolgat, bevezeted neki a bizonyos allergéneket és ennyi. Kicsi lányom 15 hónapos és van nap amikor alig akar enni, de a cici az jöhet.:D
jún. 18. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!