Én csinálok valamit rosszul?
Ha a súlya miatt aggódsz, akkor több zöldséget és kevesebb gyümölcsöt adj. A gyümölcsökben sok a cukor, ezért hízlalnak is.
Fehérjére szüksége van, úgyhogy amit korának megfelelően lehet adni fehérjeforrást (én már nem emlékszem pontosan, hgoy mit mikor), azt kapja meg. 2-3 éves korig ugyanolyan mértékű a fehérjeigényük, mint egy testépítőnek: 2 gramm fehérje/testsúlykg. Ezeket (persze attól függően, mikor mit ehet majd) tojásból, húsból és tejtermékekből tudja bevinni.
Nem tudom már, hogy a halat mennyi idősen lehet bevezetni, de amikor már lehet, érdemes olajos halakat is adni, mert a zsiradékigény is magasabb arányaiban a kicsiknél, mint egy felnőttnél.
A súlyáról pedig a gyermekorvosotok tud nyilatkozni, hogy a korának megfelelő-e, erre van a percentilis táblázat. Ha abból nem lóg ki, akkor nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!