Nagyon érdekelne, hogy ki mikor kezdte a hozzátáplálást és mivel, és hogy hogyan ment ez a folyamat?
BLW-ztünk, vagyis vagy legalábbis egy kicsit visszafogottabb formáját alkalmaztuk a legelején- falatkákat kaptak a gyerekek, párolt répahasábokat, cukkinit, brokkolit, sült csirkét, párolt almát, ilyesmit, attól függően, hogy mi éppen mit ettünk, abból kivettem nekik valamit még fűszerezés előtt, megfelelő méretű darabokra szabdaltam, aztán nesze. Nem adtam nekik napokig ugyanazt (vagyis, amikor éppen volt maradék, akkor igen, másnap is ugyanaz volt az ebéd, de nem azt ették reggel-délben-este három napig, hátha kiütései lesznek, ettől még nekem felnőttként is herótom lenne, nemhogy egy kisbabának). Ezt így csináltuk kb 1-2 hétig, utána már kapták a komplexebb ételeket, csak a korábbiakhoz hasonlóan olyan formában, hogy meg tudják fogni, és nyilván még a vad fűszerezés előtti állapotban kivettem az edényből az ő adagjukat.
Egyébként mindkét gyereknél 6 hónapos korban kezdtük el a kóstolgatást, egyből napi 5x kínáltam őket, aztán ettek, amit ettek, amennyit elfogadtak. Azóta sem válogatósak (az életkori nyafit leszámítva), és viszonylag jó evők, bár meggyőződésem, hogy ennek az égvilágon semmi köze a hozzátáplálás módjához :D
Az én védőnőm kb 4 hónapos kortól erőltette volna, hogy kezdjem, meg szoktassam ízekhez, mert nem fogja elfogadni, ha sokáig várok... Hát én ezen azóta is gondolkodom, hogy akkor élete végéig szoptatnom kellett volna? :D
Megvártam a hat hónapot, de nekem ez a három napos dolog teljesen kimaradt. Körte volt az első, amit kapott, mert nagyon finom édes körte termett a barátnőm telkén, turmixoltam, és úgy adtam neki, nagyon tetszett neki, nem tudom, miért gondolta a védőnő, hogy nem fog neki tetszeni, ha hat hónaposan kezdem el.. :D
De mivel nekem nem volt meg ez a három napos infó, másnap talán még azt kapott, de utána minden nap mást, vagyis ha megnyitottam egy bébiételt, azt kapta kétszer, utána mást.
Egyedül a banán volt az, amire összeszorította a száját, nem erőltettem, sokkal később jutott eszembe megint olyat venni, akkor már ízlett neki.
Hat hónapos volt mikor elkezdtük. Almával kezdtem utálta egy kanál után szorította össze a száját. Ez ment pár napig. Váltottam répára, azt rám borította. Aztán banán azt se szerette. Elsőre mindig nyitotta a száját aztán második kanál már nem kellet neki. Ekkor úgy döntöttem nem adok semmit ez volt talán két hétig. Utána megpróbáltam almát, répát, banánt, körtét. Tetszett neki mind és akkor kezdett el igazán enni.
Az első pár zöldség gyümölcsnél csináltam azt, hogy vártam 3 napot aztán rájöttem csak időpazarlás. Utána már úgy csináltam, ha új íz első nap megkapta, ha nem volt gond másnap nagyobb adag, majd bevezetettnek tekintettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!