Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért turkál a fiam evés...

Miért turkál a fiam evés közben a szájában?

Figyelt kérdés
Már elmúlt 8 hónapos és még mindig kínszenvedés az evés. Hiába rakok bármilyen pürés ételt a szájába, azonnal belenyúl a szájába és körbe Kenny a fején a hajának és mindenhol ahol csak létezik. Ha nem sikerül időben oda kapnom és elrántanom a kezét, akkor egy falat sem megy le a gyomrába mert mindet a kezére köpi és utána végig keni magán. Egyszerűen semmit nem hajlandó megenni ami normális kaja! Már amikor az első falatot adnám akkor is kifeszíti magát a székben összezárja a száját és túrjabe mindkét kezét a szájába hogy véletlenül se tudjam a kanalat belerakni. Abban biztos vagyok hogy nem arról van szó hogy nem éhes, mert hogyha éppen tápszert adnék neki, akkor azt nagy étvággyal eszi, viszont a rendes ételekkel állandóan szenvedünk! A védőnő azt mondta hogy egy nap már minimum ötször kéne ennie kisebb adagokat (ezt azért mondta mert tápszerből sem eszik akkora mennyiséget; 8 hónaposan eszik meg 120 ml-t, Amit a védőnő szerint egy három hónapos baba eszik). Egy picivel kisebb a súlya mint kellene ezért mondta hogy próbálják meg neki minél többször normális kaját adni. Viszont egyszerűen nem hajlandó enni csak játszik. Valaki adjon valami tippet hogy ezt mivel tudnám orvosolni vagy hogy ezt egyáltalán miért csinálja?! Másoknál látom hogy a baba olyan szépen nyitja a száját várja a falatot nem szedi ki a szájából az én gyerekem meg folyamatosan ellenem van. Nem értem mi lehet a hiba. Nem tudom fontos információ-e de foga még nincsen És még úgy látom hogy messze van mire lesz neki. Még az ínye sincs meg dagadva

okt. 15. 09:52
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Jaj bocsánat most vettem észre nem “Kenny” hanem keni!🤣 kijavított a telefon
okt. 15. 09:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Mi van ha nem puret adnal neki?
okt. 15. 10:12
 3/11 anonim ***** válasza:

Az én fiam is túrkált a szájában és volt foga. Végül nála az volt a gond, hogy ami nem ízlett neki akkor túrkált meg összekente magát. Elvette a kanalat a kezemből stb. Nem mindig csinálta. Amit tudtam imád azzal soha nem csinálta ezt. Nála ennyi volt csak.

Ha mindig csinálja próbáld meg, hogy nem pürét adsz.

Az én fiam meg a szilárd ételre nem vevő csak a pürét eszi meg.

okt. 15. 10:19
 4/11 A kérdező kommentje:

Próbáltam a szilárdat: banán, babacsinta, babakeksz, de azokat csak szét trancsírozza. Odaadom a kezébe és idegből rámarkol, hogy össze nyomja. Néha be veszi a szájába, de amint le esik róla egy darab elkezd öklendezni🤷🏼‍♀️

Az összes pürénél ezt csinálja szóval még csak Meg sem tudom tippelni hogy melyik lehet az amelyik egy picit is ízlik neki

okt. 15. 10:24
 5/11 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. A szilárddal nekem is mindig ezt csinálta. Ma is. A darabos pürét meg megeszi. Kivéve amiben paradicsom vagy műzli van. Azt kente mindig szét. Olyan is volt rámborította.

Azt tudom tanácsolni kínálgasd előbb utóbb enni fog.

okt. 15. 12:13
 6/11 A kérdező kommentje:

Na nálunk a darabos pürét gyűlöli a legjobban. Hozzá ér a szájához és köhögve öklendezik.

Persze, mindenképpen kínálom!

Minden nap próbálom neki reggel, tízórai, délben és vacsinál. Egyenlőre ezekben az időpontokban próbálom neki. Próbáltam úgy is, hogy előtte adtam neki tápszert, hátha az a baj, hogy túl éhes, de úgy sem. Tudom hogy nem fog örökké pürén élni, de jó lenne, ha picit gördülékenyebb lenne😅

okt. 15. 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Én a szilárddal vagyok így. Egsszerűen nem akarja. Tudom nem fog 40 évesen pürén élni, de jó lenne, ha már megenné a szilárd ételt. Elmúlt egy evés, de nagyon ellenáll :D
okt. 15. 12:56
 8/11 A kérdező kommentje:

Tudnám mi játszódik le a kis fejükben :D

Mi lehet az oka vajon annak, hogy valamitől ennyire elzárkóznak :D :/

okt. 15. 13:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Én sem tudom. Majd megkérdezem, ha beszél majd miért nem evett szilárdat. :D
okt. 15. 13:50
 10/11 gungasam ***** válasza:
Esetleg ha nem erőltetnéd a szájába az ételt hanem zsigerből rákennéd lehet , hogy leenné magáról? Persze csak ha éhes.
okt. 25. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!