Ez mennyire baj így?
Figyelt kérdés
Kislányom megeszi a sima püréket viszont ha darabos a püré akkor nem. Blw-sen ha elérakom a darabokat meg eszegeti illetve ha kézzel adok neki darabokat, tészta, rízs, hal megeszi..9 hós lesz a jövőhéten. Ha nem eszi meg a a pürét darabokkal az nem baj? Öklendezik. A villával szétnyomkodottat pl sem eszi meg, kanállal csak sima pürét eszi meg , mást nem.okt. 12. 14:33
11/19 A kérdező kommentje:
4es most hány éves a gyereked? Eszik szépen mindent?
okt. 12. 18:00
12/19 anonim válasza:
10-es: a blw elött nem kell/nem javasolt a püré adása, mindjárt darabos étellel lehet kezdeni. Egyébként a gyerek "tudja", mennyi ételre van szüksége, eszik eleget püré nélkül is, csak így nem eszi magát túl. A legtöbb szülö igen elsaccolja a gyerek szükségletét, és jóval többet etet vele, mint amit kellene.
13/19 A kérdező kommentje:
Valahogy nem hiszem el hogy 5 szem tészta elég a gyerekemnek. :(
okt. 12. 19:41
14/19 anonim válasza:
Az enyémnek elég volt. Eszembe nem jutott tömni. Pedig mindenki piszkált, hogy milyen vékony. 3 . percentilisen volt.
Eredmény: egészséges a hozzáállása az ételhez. Tudatosan eszik, nem eszi túl magát. És az étvágya is sokkal jobb, mint volt, pedig nem erőltettük. 4 éves kora körül javult, most 9.
15/19 A kérdező kommentje:
Rendben, nem erőltetem én sem. Nem tömöm. Nem is tudnám beleeröszakolni. 8 hónapos kisbabáról van szó. Nem tudok helyette szájat nyitni meg rágni, csak a pürét jobban elfogadja ezért adok azt is. De érdekesen elővettem mást és az kellett neki szóval csak nem elég az az 5szem tészta. Ezért nem tudom eldönteni hogy válogat, nem éhes vagy nem akar enni, inkább az utolsó.
okt. 12. 22:28
16/19 anonim válasza:
Kérdezö: egy kisgyerek gyomra kb akkora, mint az ökle. Nézd meg a gyerekednél és képzeld el ekkora helyen azt az 5 szem tésztát.
17/19 A kérdező kommentje:
Oké akkor hova tesz 210ml tejet? Ha akkora a gyomra mint az ökle.
okt. 13. 10:04
18/19 anonim válasza:
A gyomor képes tágulni, és föleg foyladék esetében jóval kevesebb a hasznos anyag benne.
19/19 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm.
okt. 13. 10:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!