Ez mennyire baj így?
Biztos, hogy nem blw-sen adod, mert akkor ezzel semmi gondja nem lenne.
A blw nem az, hogy apróra tépkeded és a szájába adod.
Se az, hogy kanállal eteted.
Enyém is így volt.
Amit maga felvett darabosat megette, ami kanállal ment, az csak turmixolt lehetett. Apró darabosat kitolt a nyelvével, ha pl villával törtem volna nagyjából össze. Ez elég gyakori, amennyire akkor olvasgattam.
3-as vagyok, ebéd pürés volt sokáig, de a miénkből is napi szinten kóstolt darabokat. Csak ő nem evett mennyiséget így, ezért turmixoltam inkább.
Többi étkezés változó, de kisétkezésre hagytam inkább darabosat enni.
Majdnem 1 éves koráig ez ment, utána valami változott és szívesen evett mennyiséget is darabos kajákból, de az apró darabkák pürében kimaradt, másfél évesen mondjuk megeszi a gyümölcsdarabos joghurtot már :D
Nem a 3-as vagyok, de nálunk az vált be legjobban, hogy a pürét kihagytuk, helyette darabosan kapott mindent - húst, zöldségeket, tésztát, rizst - , és abból evett, ami neki éppen tetszett és annyit, amennyi jól esett neki.
Az elsö pár hónapban a széke alatt legalább annyi leesett étel volt, mint amennyit megevett, de késöbb egyre jobban belejött, egy évesen mindent evett, ugyan kézzel, de nagyon tisztán.
Ez pont annak a folyamodványa, hogy kevered a blw-t az etetéssel.
Akit etetenek, az nem figyeli, mit eszik, csak nyeli mint kacsa a nokedlit, aztán fuldoklik, mivel nincs meg az öklendezési reflexe.
Akit nem etetnek, az mindent megvizsgál, ami a szájába kerül, ezért nem lepi meg, hogy különböző állagok léteznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!