Ez mennyire baj így?

Figyelt kérdés
Kislányom megeszi a sima püréket viszont ha darabos a püré akkor nem. Blw-sen ha elérakom a darabokat meg eszegeti illetve ha kézzel adok neki darabokat, tészta, rízs, hal megeszi..9 hós lesz a jövőhéten. Ha nem eszi meg a a pürét darabokkal az nem baj? Öklendezik. A villával szétnyomkodottat pl sem eszi meg, kanállal csak sima pürét eszi meg , mást nem.
okt. 12. 14:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Dehogy baj, teljesen természetes a reakciója. Ha pürét kap, akkor arra számít, hogy nincs benne darab, és ezért öklendezik, ha egy a torkára szalad. Ha darabosat adsz neki, akkor tudja, hogy nem pép, számít rá, ezért nincs vele semmi gondja.
okt. 12. 14:44
 2/19 anonim ***** válasza:
28%

Biztos, hogy nem blw-sen adod, mert akkor ezzel semmi gondja nem lenne.

A blw nem az, hogy apróra tépkeded és a szájába adod.

Se az, hogy kanállal eteted.

okt. 12. 14:48
 3/19 anonim ***** válasza:
70%

Enyém is így volt.

Amit maga felvett darabosat megette, ami kanállal ment, az csak turmixolt lehetett. Apró darabosat kitolt a nyelvével, ha pl villával törtem volna nagyjából össze. Ez elég gyakori, amennyire akkor olvasgattam.

okt. 12. 14:52
 4/19 anonim ***** válasza:
70%
Ez enyém 1,5 éves koráig nem volt hajlandó semmi darabosat enni, de mégcsak otthoni kaját sem... 😒 4 hónapos püréket meg tejitalt kapott 😩
okt. 12. 15:18
 5/19 A kérdező kommentje:
Most miért kekeckedsz ketttes. Blw-sen hosszukásra vágva rakom elé tányéron az ételt és kézzel eszik akkor az neked mi? A kérdésre is tudsz válaszolni, vagy csak okoskodni? Van hogy velem eszik és adom a szájába és megeszi ez nem blw tudom, de nem is mondtam
okt. 12. 15:49
 6/19 A kérdező kommentje:
3 és hogy etetted a babád? A darabok a pürében nem kötelező ha amugy megeszi a rízst, tarhonyát meg minden miegymást csak nem pürében? Nemtudom hogy etessem.Jelenleg sima pürével etetem tészta minden összemixelve benne majd blw-sen is elérakok sokszor darabokat ha a püréből nem sokat evett.
okt. 12. 15:52
 7/19 anonim ***** válasza:
56%

3-as vagyok, ebéd pürés volt sokáig, de a miénkből is napi szinten kóstolt darabokat. Csak ő nem evett mennyiséget így, ezért turmixoltam inkább.

Többi étkezés változó, de kisétkezésre hagytam inkább darabosat enni.

Majdnem 1 éves koráig ez ment, utána valami változott és szívesen evett mennyiséget is darabos kajákból, de az apró darabkák pürében kimaradt, másfél évesen mondjuk megeszi a gyümölcsdarabos joghurtot már :D

okt. 12. 16:06
 8/19 anonim ***** válasza:

Nem a 3-as vagyok, de nálunk az vált be legjobban, hogy a pürét kihagytuk, helyette darabosan kapott mindent - húst, zöldségeket, tésztát, rizst - , és abból evett, ami neki éppen tetszett és annyit, amennyi jól esett neki.

Az elsö pár hónapban a széke alatt legalább annyi leesett étel volt, mint amennyit megevett, de késöbb egyre jobban belejött, egy évesen mindent evett, ugyan kézzel, de nagyon tisztán.

okt. 12. 16:43
 9/19 anonim ***** válasza:
48%

Ez pont annak a folyamodványa, hogy kevered a blw-t az etetéssel.

Akit etetenek, az nem figyeli, mit eszik, csak nyeli mint kacsa a nokedlit, aztán fuldoklik, mivel nincs meg az öklendezési reflexe.

Akit nem etetnek, az mindent megvizsgál, ami a szájába kerül, ezért nem lepi meg, hogy különböző állagok léteznek.

okt. 12. 17:26
 10/19 A kérdező kommentje:
Hát őszinte legyek én se szeretem ha a pürémbe van darabka pl, szval megértem a lányom. Kéri a kezemből akkor ne adjam neki oda?Nem fuldoklik szépen megeszi blw-sen is ha elérakom illetve ha eszek kér és adok neki a szájába és szépen megeszi. A darabos pürétől öklendezik ha tudsz olvasni nem csak kötekedni, ezért kérdeztem h nem e baj ha hirtelen püréről, falatkás blw-s táplálkozásra ugrok.Egyébként minek ez a kötekedés? Unatkozol? 7-8 köszönöm, ezek építő jellegű tanácsok, nagyon szépen köszönöm. Ugyanezt csinálom amit leírsz 7es pürét is adok különben nem eszik mennyiségeket falatkásan.
okt. 12. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!