Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Adhatok neki darabos ételt,...

Adhatok neki darabos ételt, ha még nem ül stabilan?

Figyelt kérdés

Kisfiam 10 hónapos. Még nem ült fel rendesen. Mászik szépen, fel is áll, de még anélkül, hogy az egyik kezével támaszkodna, nem ült fel.

Adhatok neki így darabos ételt?

Püréket szépen eszi.

szept. 25. 06:18
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
45 fokban megdöntött etetőszékben apró, puha falatokat adhatsz neki.
szept. 25. 07:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez, én simán adom neki a főtt kaját, megeszi. Az ölemben van, én támasztom meg, tehát stabilan tud enni.

Nem mondom, rohadtul várom már, hogy üljön végre, annyival könnyebb lenne.

szept. 25. 10:51
 3/8 A kérdező kommentje:

Mindenhol azt irjak csak akkor adjak neki darabosat, ha már ül :/

Tuti nem fullad meg?

Mit adjak neki?

Répa hasabok párolva meg banán pl?

szept. 25. 11:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Olemben ultettem vegig. Kisfiam 13 honaposan ult csak ki egy problema miatt, de volt stabil torzstartasa es szepen evett egyedul kezzel is. Viszont nem ajanlotta a gyogytornasz hogy etetoszekbe ultessem, de az olemben lehetett.
szept. 25. 13:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, kérlek az elsőre ne hallgass...sem pürés, sem szilárd ételt ne adj döntve. Mentőtiszt vagyok, és a fulladásos esetek egyik fele ide tartozik, a másik pedig a nagyobb gyerekekkel, akik rohangálás közben esznek.

A másik, stabil törzstartástól nyugodtan ehet szilárdat, ölben, egyenes háttal.

Olyannal érdemes kezdeni, amit szépen meg tud markolni. Illetve 9-10 hónaposan már a csippentő fogás is elkezdődik, így lehet kisebb darabokat is.

De amúgy 9 hónapos korban már státusz kérdés az önálló falatkázás - miért gondolod, hogy megfulladna? Aki érett a hozzátáplálásra: 1) érdeklődik az étel iránt, 2) stabil törzstartása van 3) szájához viszi az ételt, előre töltött kanalat 4)myelvkilökő refelx megszűnt....az érett a falatkákra is. Kb 5-9 hónapos kor között jön el, nagy átlagnál 6-7 hónap között.

szept. 25. 14:37
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az 5-ös válaszolónak!

Azért tartok a darabos ételtől, hogy nehogy megfulladjon tole, így, hogy magától még nem ül :(

szept. 26. 10:27
 7/8 anonim ***** válasza:

#5 vagyok:

ha megnyugtat, majdnem minden városban van babaelsősegély-tanfolyam, érdemes elmenni, ha így magabiztosabban tudnátok enni. Fontos a közös, jókedvű étkezés, ami akkor valósulhat meg, ha te is nyugodt vagy. Az öledben ülve, teljes biztonsággal tudod megtartani, akár egy tükör segítségével figyelheted, ha csak ketten lennétek.

szept. 26. 11:37
 8/8 A kérdező kommentje:

Mindenképpen keresek tanfolyamot, hátha online is van valami.

Köszönöm szépen a választ! :)

szept. 26. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!