Lassan elkezdjük a hozzátáplálást.Védőnő küldött egy listát amit megvásárolhatok. -Fosfivit keksz - Milupa7 gabonapép - Sinlac pép ennek van 2 változata. Melyiket mikor ,hogyan adtátok a babátoknak?
Mikortól adható nekik? Pl-ha almával kezdem elösször tudom csak az alma leve,aztán alma és 1-2 nap után keverhetem bele mondjuk a kekszet? És a többit milupa,Sinlac mikor kell adni neki 10órai vagy este?
Bocsánat első baba 😊 minden érdekel kinél,hogy vált be ki,hogy csinálja.
Egyiket se adtam soha. Nincs rá szükség.
A 3 napos bevezetés is elavult magyar baromság.
Egy dolgot tartottam be, új dolot legkésőbb ebédre kapott, hogy ha fáj a hasa, ne éjjel szenvedjen.
Fosfovit es Sinlac is cukros. 2 eves kor alatt 0gramm hozzaadott cukor az ajanlas.
BLW facebook csoport/Okos Timea Kitti instagram amit ajanlok ha blw-t tervezel mindenkepp, ha nem akkor is erosen javasolt.
Kiskanal kommando, ami meg naprakesz ha purevel kezdenel.
De 3 napos szabaly es egysiku etrend itt sem javasolt.
Szezonalis es lokalis dolgok, valtozatosan es onalloan, kizarolag ulve. Fustolt, so, cukor, edesito, feldolgozott elelmiszer ami tilos, minden mas 🍴🍴
soha nem adtam ezek közül egyiket sem.
a 3 napot kivártam 1 adott bevezetésből, de sosem fokozatosan, hanem első naptól amennyit kívánt.
Első hónapban kb 3 naponta kapott újat. Alma, barack, krumpli, sütőtök, stb...
2.hónapban bejött a keksz. Sima háztartási keksz reszelve. utána a hús, tojás, tejtermékek.
A mi gyerekünk is BLW-zet. Teljesen jó volt. Ez az a módszer, amikor nagyjából ugyanazt a kaját adod neki mint magadnak, csak esetleg feldarabolod neki, hogy meg tudja fogni. Mi olyan 6-7 hónaposan kezdtük el, és nem fogok hazduni, eleinte nagyon sok mocskot csinált, de idővel egyre kevesebbet. És megevett mindent amit mi. Nemcsak a banánt meg a gyümölcsöket, hanem a riszt, a borsót, a babot meg a húst is.
Arra figyeltünk oda, hogy a szalámi meg a virsli meg az ilyenek ne legyen tele szeméttel.
Bámulatos ez a módszer egyébként, 2 éves korára már kanállal eszi a levest. Van egy baráti családunk, ők is alkalmazták ezt a módszert, nekik még látványosabbak voltak a pozitív hatások.
Először zöldség-gyümölcs, és ha már legalább 2-3 hete kóstol és betöltötte már a 6 hónapot akkor először a glutén mentes gabonák (rizs, zab) és utána a glutén (babakeksz).
Plyan fosfovit kekszet nem vettem, helyette találtam cukormentes almás kekszet. Miután már kapott búzás kekszet utána jött a 3 gabonás pép, aztán a 7 gabonás. A doboz tejjel írja, miközben 1 éves korig nem ajánlott a tej... Én igazából gyümölcspépek sűrítésére használtam ezeket a gabona pépeket, de csak 7 hónapos kora körül. Ne vásárolj be belőle, nekem 3 hónap alatt nem fogyott el a 2 doboz és lassan már nem eszik egyáltalán pürét.
A sinlac gluténmentes, figyelni kell, mert van belőle cukros is... Ezt a kis súlyú babáknak szokták írni "hízlaláshoz", átlagos babának nem kell és csak szorulást csinál.
3-ashoz csatlakoznék, Okos Timit kövesd be, nagyon fontos témákról ír, sokkal inkább az etetés pszichológiájának a hogyanja a kérdés, mint a konkrét étel, amit adsz. A magyar kultúra egy kalap szr, erőltetés, rettegtetés, és a mennyiségen van a fókusz a minőség helyett. Én kötelezővé tenném az írásait a szülőknek, akkor is, ha pürézni akarnak (azzal sincs semmi baj, csak a hogyannal).
Mi is blwztünk, mindkét gyerekkel, ordítóan látványos az eredmény, én bárkinek ajánlom. Ha a falatkás kezdéshez nem is vagy elég bátor, a fő elveit mindenképp olvasd el, azt pürével is lehet követni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!