Nem használhatok sót?
#8, de, így csináltam. Nem elhagytam a sót, hanem figyeltem a mennyiségre. Tudatosan csökkentettem a sófogyasztásunkat, már évekkel a gyerekvállalás előtt (anyum nagyon sósan főz, és még azt is megsózza magának a tányéron, így volt miből lefaragni).
Amikor elkezdtük a kóstolást, kb fél adag sót tettem az ételbe, majd miután kivettem a gyerek adagját, még utánasóztam, és készre főztem. A családi ebédeken egyedül Anyu volt, aki szokás szerint sózta a tányéron az ételt, senki másnak nem hiányzott belőle.
Egyébként minél több fűszert használsz, annál kevesebb sóra van szükség. Fűszerezni pedig a kezdetektől lehet. A lányom pl kifejezetten szerette kicsiként az erőteljesebb ízvilágú, keleties jellegű ételeket. Szívesen eszi a római köményt, a kurkumát, imádta a majonézes tormát.
Nem csak sóval lehet ízes egy étel. Kell a só, de nem csak az kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!