Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor vezettétek be a falatkákat?

Mikor vezettétek be a falatkákat?

Figyelt kérdés

Most vettem egy könyvet amiben azt javasolják hogy már 7 hónapos kortól be lehet vezetni a falatkákat, csíkokra vágott ételeket (palacsinta, bundáskenyér..) én viszont kicsit tartok tőle. Eddig csak püréset evett a fiam, most próbálkozunk a kicsit durvábbra pürésített ételekkel, néha kap kukoricás pufit amit szépen meg tud már enni.

A fulladástól rettegek, ti hogyan mikor kezdtétek?

#falat #pürésítés #Szilárdételek
aug. 2. 21:11
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Menj el szerintem egy elsosegely tanfolyamra, nekem az nagy biztonsagot adott. Meg kell tanulni a kulonbseget az oklendezes es tenyleges fuldoklas kozott, ez is fontos, meg ugye az, hogy tudd mit kell csinalni.

Amugy en babacsintat adtam neki, csikokra vagva nalunk az volt az elso olyan 7,5 honapos kora korul.

Aztan kapott csikokra vagott omlettet, kenyeret. Azert en se voltam mindig annyira bator az elejen, de gyorsan belejottunk.

aug. 2. 21:25
 2/10 anonim ***** válasza:
36%
7 hónaposan babakekszet adtam neki védőnői tanácsra, nálunk bevált. Ha nagyobbat beleharapott azt kiszedtem a szájából.
aug. 2. 21:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Egyik gyerekem sem volt hajlandó 1 éves kora előtt darabosat enni. Viszont akkor egyik napról a másikra csak azt fogadták el.
aug. 2. 22:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt tudom hogy 9 hónaposan karácsonyi vacsira már lazacos tésztát evett kézzel. Tehát mindenképp előtte 😅
aug. 3. 00:30
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Mi 4hónaposan kezdtük el a kóstoltatást. Mind a 2 gyerekemmel..kb 1 hónapig kaptak pürét. Utána villával törtem darabosabbra.

Kb 1 hónapig ették így.

6hósan mind a 2 ült, onnantól darabkáztunk.

Sosem volt az, hogy félrenyeltek volna.

aug. 3. 07:20
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

6,5 hónapos volt amikor fakatkázni kezdett, sosem szerette a püré állagot. Sem a házit, sem a boltit.

Picivel múlt 7 hónapos amikor már azokat a dolgokat nyammogta amiket mi ettünk.

Sosem nyelt félre. Ettől függetlenül én is voltam elsősegély tanfolyamon.

aug. 3. 10:43
 7/10 anonim ***** válasza:
67%

6 hónaposan, mert blws.

Nekem érdekes volt megfigyelni, hogy ezt a természet teljesen normálisan kitalálta. Ha nagy falatot vett a szájába, kivette egyedül is, illetve kiköpte. Nem belélegzi a kaját, hogy egyből a légcsövében landoljon, először szinte mindent megnyal, vagy megfogdos, ha ízlik neki, akkor az ujjai közül kieszi kis adagokban. Azt, hogy mi hogyan eszünk, már 5 hónaposan is figyelte és utánozta (próbálta leharapni a játékokat, pont úgy, ahogy mi is eszünk). Szóval ha hagyod nyugodt körülmények között próbálkozni, meglehetősen biztonságosan próbálnak falatokat enni. Közben ne nevettesd, ne vond el a figyelmét (mesével pl), hagyd, hogy 100%ban arra tudjon koncentrálni, amit csinál.

aug. 3. 12:58
 8/10 anonim ***** válasza:

6,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, blw szerint, így a kezdetektől darabosan evett.

Menj elsősegély tanfolyamra, tanuld meg a különbséget a félrenyelés és az öklendezés közt.

A pürét is félrenyelheti, nem csak a darabosat

aug. 3. 20:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Pl nekem a kislányom 6 és fél hós de nem tudom blwsen etetni falatkásan mert nem tud megülni az etetőszékében. Akinek 6 hós a gyereke annak a babája hogy tud ülni 6 hósan? Mert kezdem azthinni hogy baj vann az enyém nem tud megülni ha leültetném( nem ültetem)
aug. 4. 17:21
 10/10 anonim ***** válasza:
#9, blw szabályoknak megfelelően ölben etettem, amíg nem ült magától
aug. 4. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!