Hogyan, , tanítottátok" a babátok, , falatkákat" enni? Vagy mivel indítottatok, hogy rájöjjön eheti is ami előtte van a tányérba és kb mennyi idő alatt jött rá, hogy mit is, , kell" csinálnia?
Hát az enyém a kiflin kívül semmi kaját nem vesz a szájába csak ha adjuk.😁
De gondolom nálatok akkor már nagy pizza evő versenyek vannak 😂
A fiam nagyon nagyon sokáig nem akart rágni, így hosszan kellett neki turmixolni és villával pürésre törni mindent. A tésztát is "villa csíkokra" kellett szeletelnem. Mindent.. Folyton félrenyelt és nekem kellett kiszednem a torkából a kaját.. Képzelheted..
Körülbelül 1 éves volt, amikor a zsemle/kenyér belsejét apró csipetekre szaggattam és az etetőszék tálcájára szórtam egyenként. MIndegyiket egymás után ette meg. Soha nem adtam neki kifli véget, kenyér szeletet, pufit, semmit, mert nem tudta, mi az a harapás, mi az a mennyiség, amit biztonsággal lenyelhet.
Ezért én azt javaslom, hogy próbálj te is egészen apró falatokat elé rakni, amiket könnyen felcsipegethet.
Amikor már láttam, hogy nem egyből nyeli le a falatokat, hanem forgatja a szájában, sőt ki is veszi a félig megcsócsált dolgokat, tudtam, hogy oké, akkor most már tudja, hogy mit és mekkorát szabad és tud lenyelni. Innentől már kockázhattam neki a mackó sajtos kenyeret, baba virslit karikázhattam neki, stb.
De ez kb 2 hónapos rágás-nyelés tanulás után jött el.
Nem kellett tanítani, félévesen már belemászott a tányéromba, csináltam neki babasütit
aztán úgy gondoltam túl kemény, félreraktam, de megtalálta és jól belakmározott, de ha kölesgolyot eléraksz egy tálban azt is biztosan felkapkodja szerintem.
Kedves 4-es!
Mindenképp akkor érdemes kölesgolyót és más hasonló dolgot adni a babának, ha képes a kiköpésre, az öklendezésre - tehát hatékonyan meg tudja menteni magát ha fenn akadna vagy félre csúszna vagy nem nyeli le azonnal az ételeket. Rágás, csócsálás nélkül ezek fenn akadnak!
De jó esetben a kérdező babája nem mohó, odafigyel és akkor simán meg lehet próbálni. :)
Darabosat már tudja az ínyével ,,aprítani" magának.Párolt dolgokat apróbb darabkákként megeszi, meg öklendezik ha baj van, szóval ilyen téren nem problémás baba csak csipegetni nem hajlandó.Beültetem az etetőszékbe, elé teszem a tányért és ha mondjuk gyümölcs vagy zöldség van belekockázva azt pld csak ,,mixeli" kenegeti, magára meg mindenhova.:D de egy darabot nem venne a szájába belőle.
Kipróbálom a kölesgolyót hátha úgy rájön miért is van előtte a tányér:D:D
A receptet köszönöm.Jó kis sütinek ígérkezik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!