Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Földimogyoróra allergiás...

Földimogyoróra allergiás babák már a szoptatás alatt is mutattak tüneteket?

Figyelt kérdés

Akik szoptatás alatt ettek f.mogyorót, a babáknál jött elő allergiás tünet?

Kisfiam ma lett 1 éves, mindenhol azt olvasom, hogy már be kellett volna vezetni, de a védőnő és az orvos 2 éves kor alatt nem javasolja…

Egyébként földimogyorót hozzáérintettem a bőréhez, nem volt kiütés. Szoptatás alatt is fogyasztom, nem volt gond.

Sok mindent eszik már, de ebben tanácstalan vagyok…

2024. jún. 12. 15:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%
Az alapkérdésedre nem tudok válaszolni de az én védőnőm 1 éves kortól ajánlja.
2024. jún. 12. 15:59
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

1 eves kor alatt kell bevezetni a legujabb ajanlas szerint, de mi se vezettuk be.

Egyszeruen azert, mert nem eszunk, foleg mogyorokremet nem, eszembe se jutott oszinten szolva, ez van :D

De ez nem azt jelenti, hogy most tutira allergias lesz ra. Olyan 15 hosan kapott eloszor es azota is neha kap zabkasaba, semmi baja nem lett.

A borteszt nem szamit bevezetesnek es relevans informacionak, ennie kell belole.

2024. jún. 12. 16:03
 3/13 A kérdező kommentje:
Nyilván nem bevezetésnek szántam a bőrkontaktot…aki igazán allergiás, kiütések jönnek ki érintés esetén is. De köszönöm a választ.
2024. jún. 12. 16:07
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Igen, de az nem relevans informacio!

Mert lehet egy kis reakcioja tole, de nem azt jelenti, hogy allergias is ra, ha megeszi.

Mas,ha boron keresztul erintkezik valamivel.

2024. jún. 12. 16:13
 5/13 A kérdező kommentje:

Persze, értem mire gondolsz.

Ahogy informálódom, több esélye van annak, hogy földimogyoró-allergiás a gyerek, ha már érintésre is kiütések jelennek meg. Ettől függetlenül nem biztos, csak esélyesebb.

Alapból úgy ajánlotta a védőnő, hogy a szájához érintsem a mogyoróvajat, ha 10 percig nem mutat semmit, akkor adhatom neki.

2024. jún. 12. 16:17
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Azert is hulyeseg ez az ajanlas amugy, mert altalaban nem is elsore jon ki sokszor az allergia. Hanem talalkozik vele 2-3 alkalommal es utana.

Nyilvan vannak szelsoseges esetek, nem azt mondom, csak erre lehet szamitani, hogy tobbszor kell kinalni vele :D

2024. jún. 12. 16:21
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az allergia kialakulhat egyik napról a másikra, akár felnőttkorban is.
2024. jún. 12. 16:24
 8/13 anonim ***** válasza:
87%
Ha nincs mogyoró allergiás a családban, nem kell ennyire parázni tőle, de minden allergént illene bevezetni egy éves kor előtt
2024. jún. 12. 17:14
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

1-es a vedonod nem fejleszti magat.

Jo par eve az a szakmai ajanlas 1 eves kor elott bevezetni,hogy minel kevesebb eselye legyen az allergianak kialakulni.

2024. jún. 12. 17:20
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Honapokkal ezelott kellett volna bevezetned a foldimogyorot. Minel kesobb talalkozik allergennel, annal nagyobb esellyel lesz allergias. A borehez erintes semmit nem jelent….
2024. jún. 12. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!