Földimogyoróra allergiás babák már a szoptatás alatt is mutattak tüneteket?
Akik szoptatás alatt ettek f.mogyorót, a babáknál jött elő allergiás tünet?
Kisfiam ma lett 1 éves, mindenhol azt olvasom, hogy már be kellett volna vezetni, de a védőnő és az orvos 2 éves kor alatt nem javasolja…
Egyébként földimogyorót hozzáérintettem a bőréhez, nem volt kiütés. Szoptatás alatt is fogyasztom, nem volt gond.
Sok mindent eszik már, de ebben tanácstalan vagyok…
1 eves kor alatt kell bevezetni a legujabb ajanlas szerint, de mi se vezettuk be.
Egyszeruen azert, mert nem eszunk, foleg mogyorokremet nem, eszembe se jutott oszinten szolva, ez van :D
De ez nem azt jelenti, hogy most tutira allergias lesz ra. Olyan 15 hosan kapott eloszor es azota is neha kap zabkasaba, semmi baja nem lett.
A borteszt nem szamit bevezetesnek es relevans informacionak, ennie kell belole.
Igen, de az nem relevans informacio!
Mert lehet egy kis reakcioja tole, de nem azt jelenti, hogy allergias is ra, ha megeszi.
Mas,ha boron keresztul erintkezik valamivel.
Persze, értem mire gondolsz.
Ahogy informálódom, több esélye van annak, hogy földimogyoró-allergiás a gyerek, ha már érintésre is kiütések jelennek meg. Ettől függetlenül nem biztos, csak esélyesebb.
Alapból úgy ajánlotta a védőnő, hogy a szájához érintsem a mogyoróvajat, ha 10 percig nem mutat semmit, akkor adhatom neki.
Azert is hulyeseg ez az ajanlas amugy, mert altalaban nem is elsore jon ki sokszor az allergia. Hanem talalkozik vele 2-3 alkalommal es utana.
Nyilvan vannak szelsoseges esetek, nem azt mondom, csak erre lehet szamitani, hogy tobbszor kell kinalni vele :D
1-es a vedonod nem fejleszti magat.
Jo par eve az a szakmai ajanlas 1 eves kor elott bevezetni,hogy minel kevesebb eselye legyen az allergianak kialakulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!