Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Multinál vásárolt csirkehús...

Multinál vásárolt csirkehús vagy bébiétel? Melyik lenne a jobb választás?

Figyelt kérdés
Nincs lehetőségem faluról, szabad tartású bio takarmánnyal etetett bio csirkehúst beszerezni, szóval vagy az egyik nagyáruházlánc pultjából tudom meg venni a csirkemellet a babámnak, vagy a védőgázas csomagolásosat, vagy a dm-ben a bio csirke bébiételt. Szerintetek melyik a jobb választás?

jún. 11. 09:16
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Vedd nyugodtan azt amelyiket akarod.
jún. 11. 09:20
 2/9 anonim ***** válasza:
39%
Én a dm-eset vettem ugyanezen okból pár alkalommal. Nem volt semmi baja a babának.
jún. 11. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Abbol fozok, amibol magunknak is. A boltbol.

Bebietelt is kapott sokszor, ha egyaltalan kedvem se volt fozni. De nagyon gyorsan atallt darabosra, szoval nem tartott sokaig ez a “jo vilag”, hogy csak leveszem a polcrol neki a kajat, ha olyan kedvem van 🤣

Egy szabalyom volt, hogy nem akartam rendelt kajat vagy mirelitet adni neki, nem tudom pontosan mi van az ettermiben se ugye.

De 1,5 koraban, amikor kb csak halrudacskat volt hajlando enni egy darabig, meg ez is megbukott :DD

jún. 11. 10:00
 4/9 anonim ***** válasza:
1,5 eves koraban *
jún. 11. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Ha elfogyott a fagyasztóból az általunk vágott csirke akkor elmentem a henteshez vagy a Lidlbe és megvettem a csirkehúst.

Amikor nem volt időm vagy kedvem főzni akkor kapott üvegeset.

jún. 11. 10:15
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Teljesen mindegy szerintem, mind emberi fogyasztásra alkalmas, a boltit úgyis főzöd/sütöd, a hőkezeléssel kinyírod benne, ami nem odavaló, az üveges meg màr legalább készen van. Nem kell azért annyira túlzásba esni és túlparázni, a legjobb, ha azokhoz az ízekhez szoktatod, amiket ti is esztek.
jún. 11. 11:19
 7/9 anonim ***** válasza:
55%

Én őszintén szólva jobban megbízom az Auchan meg a Spar meg az ilyen nagyobb láncok polcain található termékekben, mint a piacról a Jancsi bácsi random tyújkának a húsában, amit ki tudja, mivel etettek (lehet, hogy tényleg bio táppal, békésen kapirgált a kertben, ki tudja, de lehet az is, hogy marhára nem), ki tudja, mikor látta állatorvos, látta-e egyáltalán, bevizsgáltatták-e, mielőtt árusítják, szóval érted. A minőség, íz, stb hagyján, de a nagy láncok sokkal de sokkal szabályozottabbak, ellenőrzöttebbek, és ilyenformán szerintem biztonságosabbak is, mint bármilyen házi készítmény.

Amúgy 2 gyerekemből kettő vígan ette a boltit, mert BP belvárosában élünk, saját csirkénk nincs, piacra nem járok, sétatávolságra viszont van több üzlet is, ahol lehet védőgázas húst venni, és jelentem, soha nem volt még problémánk egyikkel sem. Bébiételt nem kaptak, de ez nyilván rád van bízva, hogy mivel próbálkozol. Azért szerintem ennyire parázni nem kell.

jún. 11. 12:10
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem parázok, csak dilemmáztam, hogy vajon melyik lehet a jobb.

Ha olyan "friss" csirkét veszek, ami kitudja mit evett, mennyi és milyen antibiotikumot, hormont és fene tudja mit kapott aztán meg mivel kezelték hogy minél tovább elálljon az interspar pultjában.

Vagy ha megveszem a csak csirkehúst tartalmazó bébiételt, ami ugye elvileg bio és mivel kimondottan babáknak szánták szigorúbban ellenőrzött.

Persze lehet azt mondani nem kell túlgondolni, de egyik ismerősöm babája került kórházba pont multis "friss" csirke miatt (gondolom az elkészítésbe is hiba csúszhatott, én hús esetén a pár perces párolásban nem bíznék). Plusz nekem volt egy rakás meddőségi problémám, endokrinológiai nyavajám, amire amennyire csak lehet csökkenteném az esélyét, hogy a gyerekemnél is kialakuljon (ha már ugye a genetikáján változtatni nem tudok).

jún. 11. 12:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Tanyasi csirkét vegyél "MasterGood" az tényleg jó.

Mi vegyesen üvegeztünk, meg főztünk.

Pl. Májusban honnan akasszak le sütőtököt ugye? Elterjedt nézet vmiért, hogy az üveges bébiétel műkaja- amit nem is értek. A Hipp bio, meg a Holle tök jók.

jún. 14. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!