Mit csinaljak, hogy elfogadja a pépeket?
Kisfiam 6 hónapos.
1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást.
Kanállal etetem, kapott már pürésítve: alma, avokádó, répa, édesburgonya, őszibarack.
Sajnos egyiket sem kéri.
A száját sem nyitja a kanálra.
A felső ajkához teszek be kanállal nagyon minimális pépet, de löki ki, grimaszol, fintorog.
Több napig kóstol 1 féle ételt, pl alma volt 4-5 napig.
Türelmesen adom neki, mindig mikor még nem türelmetlen az éhségtől és kipihent.
Volt valaki hasonló cipőben?
Kezdek aggódni, hogy minden rendben van e vele.
Az én kisfiam utálta pépeket, ellenben mindig belekóstolt a mi ételünkbe.
Így 7 hónapos korától azt eszi amit mi.
Lehetséges hogy a blw a ti utatok. Van egy jó face csoport, ott oktatást is tartanak róla, mert azért veszélyes is lehet, ha tudatlanul valaki nekiáll.
Ha ragaszkodsz a püréhez pedig nyilvanvaló hogy még nem érett meg rá. Várj vele mondjuk 2 hetet és próbáld meg újra. Ja nem akkor még 2 hetet. Semmiről nem fog lemaradni, 1 eves korig fő táplálék az anyatej/tápszer.
Az egyik opció amit írnak, a blw. De a másik hogy egyszerűen még nem áll készen semmilyen más táplálékra mint az anyatej vagy a tápszer. Nem kell erőltetni. Nem baj ha nem pont 6 hónaposan kezded el neki. Lehet később is. Alapvetően is a fő táplálék egy éves korig az vagy az anyatej vagy a tápszer tehát nem probléma ha nem eszik mennyiséget, mivel máshonnan kapja a fő táplálék forrást és ez így van jól.
Én azt javaslom hogy nézz utána a blw-nek hátha tényleg csak épp arra lenne nyitott és ha látod hogy igen, akkor tápláld úgy, de ha azt látod hogy arra sem, akkor kicsit szünetelj vele. Próbáld meg egy-két hét múlva. Az sem probléma ha 8 hónaposan álltok neki egyébként.
Veled nincs rendben minden. 1 hónapja jelzi szerencsétlen gyerek, hogy nem áll készen, de te mégsem veszed az adást.
Innen ne térj át véletlenül se blw-re, mert instant fulladás, mivel a nyelvkiötlő reflex kicselezésével eteted 1 hónapja.
Innen TILOS áttérni.
Hagyd békén minimum egy hónapig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!