Főtt tésztát ha egészben akarom adni a babának, mennyi ideig kell főzni, és milyen fajtát érdemes?
Most lett 9 hős, 2 pici foga van..
Durum fusili, durum penne van, de ezeket nem tudom szétnyomni teljesen ha 20 percig főztem sem, az nem gond?
Ezek izgatják öt nagyon, hogy látja, meg amit foghat ràghat. Ma pl az egész zsemlet vette el és ette.
Nagyon parázok ha nagyobb darab letörik és megakad neki, ezért szívesen veszek tippeket, ötleteket. Szolid starts nagyon jó, ott láttam hogy már egyben főzve vagy kisebb darabokban adható neki, de kérlek erositsetek meg, hogy nem fog ki rajta attól h nem másik szét az ujjaim között pl. És akkor bátrabb leszek.
Köszi előre is!
6 hónapos koruktól kezdve adok a gyerekeimnek tésztát. Penne, fusilli, masnitészta, metélt, spagetti, stb. Személyes tapasztalatom alapján azok a legjobbak, amiket a kezével meg tud fogni, így pl a spagetti nem a legjobb választás, még akkor sem, ha a szószhoz pl az illene legjobban :D Egyébiránt teljesen mindegy.
Al dente főztem mindig. Szétfőtt, málló tésztát nekem sincs gusztusom enni, így neki sem adom, pedig azért nem vagyunk nagy "gurmék", egyszerűen csak vannak dolgok, amiket nem csinálunk :D Szóval ha nem mállik szét az ujjaid között, az nem para. Fog nélkül is megbirkóztak vele a gyerekeim, nemhogy még fogakkal. Ügyesek ezek a picik, ha nem a száraztésztát szórod elé csak úgy, a zacsiból, biztosan nem lesz baja.
Nem kell szetnyomni, de ha nagyon izgulsz, vagd felbe. Amugy egy 9 hos mar siman meg tud kuzdeni egy egesz db tesztaval is. Egyedul a spagettit erdemes meg azert felvagni talan, hogy ne legyen olyan hosszu.
A puha teszta nem fog megakadni a torkan.
Nagyon szépen köszi mindenkinek!
Így már jobban fogom merni nagyobb darabbal/egésszel holnap. Ő is nagyon igy szeretné ezt, csak nem voltam biztos magamban, hogy is kellene. De erőt veszek magamon holnap pár darabbal, plusz szósszal.
(Csak ha többet teszek elé is tömné be egymás után, ez meg rágósabb azért meg nagyobb darab, aztán elrettentem 🙈) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!