3,5 hónaposan otthon elkészített párolt alma?
Szerintetek megmerjem próbálni?
Olyanok tanácsát kérem, akik korán kezdték a hozza táplálást, nem akik 6-7-8 hónaposan
En megertem, hogy bizonytalan vagy kerdezo, ha senki nem segit neked.
De erre nem az a megoldas, hogy becsukod a szemed es csinalod a hulyeseget!
En is orvost valtottam, mert a mienk is szart bele mindenbe.
Plusz ugye ott az internet, ami nyilvan nem mindig a legjobb forras, de legalabb illik tajekozodni egy picit.
A gyereked sulya is teljesen normalis, sot.
Próbáltam már orvost váltani, mindegyik elutasított, hogy ő nem vesz át mert nem oda tartozunk és nem értik mit képzelek magamról. Már gondolkodtam, hogy elviszem magán háziorvoshoz, de felesleges pénzkidobásnak gondolom…
Neten olvastam elég sok mindent és volt aki 2.5 hónaposan kezdte el cumisüvegből adni a püréket, volt aki 3 hónaposan, volt aki 4 és volt aki 5-6-7 hónaposan kezdte. Én szívem szerint nem várnám meg a 6 hónapot, hogy csak akkor kezdjen el rendes kaját enni, mert addigra már szeretném, hogyha BLW-zne és szeretnék neki már picit “komolyabb” kajákat adni egy almánál vagy egy üveges baracknál. Most egyenlőre a sinlacot hagyom, próbálkozunk vele aztán meglátjuk. A kanalazás egyébként nagyon jól megy neki, alig várja a következő falatot!
Blw-t inkabb erosen felejtsd el kerlek, az lesz a legjobb.
Semminek nem nezel utana, igy rohadt veszelyes lenne.
Raadasul meg az alapjaival se vagy tisztaban, igy hogy? :D
Na azt felejtsd el!
Az a gyerek, akit 3 hónaposan a nyelkiötlő reflexet elnyomva kanállal etetenek, az a gyerek MEGFULLAD, ha blw-t imitálnak vele.
Blw-nél ALAP, hogy előtte nem etették, nem tömték pürével.
Blw-nél pürés állag esetén csak a töltött kanál módszer engedélyezett (megtöltött kanalat a gyerek teljesen önállóan tesz a szájába), mert minden más kiiktatja az öklendező reflexet.
Hivatalos oldalról beillesztem:
“Nem (csak) püré vagy falatka kérdése tehát ez az egész; hiszen a BLW-ben is esznek „pürét” (joghurt, zabkása, humusz) a babák; a lényeg nem a forma, hanem a szemléletmód. Szóval amúgy igen; van püré&BLW együtt (mint forma), a püré után természetes módon jönnek a falatkák (de nem a BLW; mert a falatka nem egyenlő a BLW szellemiségével). Nem (csak) a püré vagy falatka tehát a lényeg, hanem mint mindenben: a hozzáállás, a filozófia, a szellemiség, tudatosság; na és az, hogy azt tegyük, amit a magunkénak érzünk, és ami örömet okoz az egész családnak.”
Szóval LEHET BLW előtt pürézni és közben is! Nyilván 3.5 hónaposan sem a kanalat nem tudja megfogni, sem turkálni nem tud benne, ezért adom neki EGYENLŐRE én. Ha már tudja tartani a fejét és tud ülni akkor mindent a kezébe fogok adni, hogy ismerkedjen vele és ő tapasztalja meg a dolgokat! Vettem otthonra LifeVac készüléket, szóval nem tartok attól, hogy bármi baj lenne majd belőle! És egy idő után amúgy is darabosat fog enni😂én is kiskoromban pürét ettem és láss csodát, nem sokkal rá, amikor tudtam fogni, ülni és tartani a fejem, akkor kézzel lábbal ettem MINDENT!😂ma sem pürét eszem, hanem darabosat és egyszer sem fulladtam meg!
TÉVEDSZ!!!!
A blw nem csak annyi, hogy darabos ételeket is kap!
Teljesen más szemlélet a kezdetektől. Blw-s gyereket SOHA nem etetünk, pláne akkor nem, ha még éretlen rá.
Igen, blw-nél is kap a gyerek püré állagú dolgot, de ha te előtte 2 hónapig kanállal etetted, és elnyomtad az öklendező reflexet, akkor fulladásveszélyes egyből darabosat adni, mert az rögzült neki, hogy csak nyelni kell. Ez az egyik legfontosabb szabálya a blw-nek.
Nézz utána alaposan, mert komoly baj lehet belőle.
A blw-s babákat SOHA nem tömik pürével, pláne nem az érettsèg előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!