Mikortol adhatok a babámnak hígított baba rostost?
Tùl korai. 6 hònapos koràig be adj neki anyatejen kìvül màst. 6 hónapos kortòl lehet itatni màssal is, cukros innivalòkat legalàbb egy èves korig èrdemes kerülni.
Nagy melegben èrdemes gyakean mellre tenni. Legnagyobb kànikulaban pedig fedett, hűvös helyen maradni.
Nem lehet Kérdező,nagyon korai és káros.De te fogsz adni,és addig fogod bújni a netet,míg megmagyarázod magadnak,hogy szerinted lehet.Csak majd emlékezz vissza erre,mikor a 3-4-5 éveseddel havonta-kéthavonta kell gasztróra járni vérvételre,vagy majd tükrözni akarják.Meg látod majd a gyerek fizika meg lelki fájdalmait, ha lesz valami emésztési baja vagy ételallergiája,és nem eheti azt amit a többiek.
Nagyon sokan amíg nincsenek benne, csak legyintenek egy gluténérzékenységre vagy egy tejérzékenységre(vagy bármi más pl szója),hogy Óh hát semmi nehézség, csak nem eszik tejet/glutént/szóját/tojást stb.Aztán ha belekerül valaki ezekbe, kiderül,hogy baromi drága,körülményes,időigényes,és egy gyereknek lélekromboló bármire diétázni.(és hogy rengeteg mindenben van tej,glutén, szója,zeller,mogyoró, vagy olyan üzemben készül,és már rakhatod is vissza a polcra)Hogy egy óvodai rendezvényre, egy iskolai kirándulásra külön kell szervezkedni, az ottalvós táborokról ne is beszéljünk,a spontán kiruccanások/fagyizások pl, meg kb a lehetetlen kategória.
Ne adj neki még,várd ki a 6 hónapot!
Felesleges adni ilyesmit. A szomját az anyatej, vagy ha mással szeretnéd itatni, a vìz fogja oltani.
Azért nem issza a babavizet, mert igény szerint etetett baba nem igényli a folyadékpótlást. Nagy melegben meg hozzátáplálás (míg pürés) mellé is ha csak pár kortyot iszik, bőven elég.
Ha tönkre akarod tenni az emésztését, akkor nyugodtan.
Egy anyatejes babának 6 hónapos korig NINCS SZÜKSÉGE semmi másra. Se vízre, se gyümölcslére, sem teára. Az anyatej minden folyadékigémyt fedez.
Egy ártatlan kérdést tettem fel
elso gyerekem és nem tudom pontosan h ha 2 hettel hamarabb kapja a 4 honaposnak valo italt baj lenne e. kedves 6 os: nem fogom neki adni csak félek h esetleg nem elég mégsem neki a tej. De ha fel teszem a kérdést azért van valoszinu mert nem vagyok biztos a dolgomba és tapaszt anyukák véleményére adok. Amint irtam a hozzá táplálást sem akarom elkezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!