Mikortól adhatok a babámnak tapioka pudingot?
Megkérdezhetem, hogy miért akarsz neki ilyet adni? Mi van abban az afrikai termésben, ami egy európaiban nincsen?
Csak akkor érdemes bevezetni, ha rendszeresen azt fogja enni. De miért enné?
Van valamilyen nagyon kedvező hatása?
Szerintem egy magyar hozzátáplálás táblázatban sem fogod megtalálni.
Úgy, ahogy a maniókát és a majomkenyeret sem :).
Próbálj meg afrikai hozzátáplálási táblázatot keresni.
Azt nem értem, hogy minek írsz egyáltalán. Gusztusalan a stílusod.
Mi van, ha nem Magyarországon élek? Ha olyan helyen élek, ahol ez a mindennapi, konyha része?
Mi van, ha étel allergiás a gyermekem és emaitt kérdezem?
Ki hallott olyanról hogy, ha nem rendszeresen eszik valamit a gyerek, akkor azt, nem kaphatja?
- Ekkora marhaságot!
Mangót is adtam neki, mégsem eszi rendszeresen, mert nem pénztárca barát gyümölcs, de attól még szerepel a magyar(!) táblázatban, és alkalmanként kap.
Gondolom te pörköltel tömnéd már 4 hónaposan azzal kezdenéd a hozzátáplálást, mert az a jó magyar koszt!
Kit érdekel, hogy egészséges vagy sem?!
Legújabb kutatások szerint 1 éves korig érdemes mindennel megismertetni az immunrendszert - leszamitva a tehén tejet, mézet, stb. - hogy ne allergizáljanak később!
A tápszerek egyik alapanyaga a szentjánoskenyér! Ez, mediterrán országokban honos pl, ezzel nincs problémád veletlenül. Akkor tápszert, junior tejitalt se kapjanak a gyerekek, csak frissen fejt tehentejet?!?
Vagy vegyük a banánt, magyar banánról sem hallottam még, csak magyar narancsról... Es nem is ertem, mi van abban, ami egy európaiban nincsen. Európai miben? Hol van az alany a mondat második felében ?
Az angol nyelvű oldalon megtaláltam. Orvosi ajanlassal is! Illetve az angol, német gyakori kérdéseken normálisan válaszolnak az emberek, pl. Konkrétan erre a kérdésre is, iszonyatosan primitív a válaszod, a kotoszkődo stilusod felháborító! Régen lettem valakitől ennyire ideges! Szégyen.
És ezt már nem neked irom, hanem annak, Aki idetéved majd egyszer, mert megtaláltam a választ. 8 hónapos kortól adható. Glutén mentes, ami diétara fogott babáknak kincs, glutén allergiánál.
Éhséget nagyon jól oltja, könnyen felszívódik, nem okoz emésztési panaszt. Jelentős mennyiségben tartalmaz tápanyagokat (C-vitamin), ásványi sókat és nyomelemeket pl:vasat, káliumot, magnéziumot, mangánt és kevés rézet is. Nátrium tartalma alacsony, ami, szinten előny. Sok vizet szív fel,kellemes állagú lesz tőle az étel. Semleges íze miatt szinte bármivel kombinálható.
Akkor etesd tápiókával. Felőlem..
De azért látszik a válaszodon, hogy az idegeid nincsenek rendben...
Csak hogy tudd: a gyermekem nem egészséges, rendkívül érzékeny. Már 3 naposan problémái voltak, úgyhogy megnyugodhatsz, nagyon óvatosan kezdtem a hozzátáplálást. Orvosi felügyelettel, és nem pörköltet kapott, ahogy te rosszindulatúan feltételezted.
De tápiókát sem :).
Te am kajak azert jöttél fel ide hogy más embernek az értelmes kérdését fikázzad vagy a rasszizmusodat jöttél ide kiélni meg egyeltalán kivagy te hogy válaszra méltatod a kérdeződ
Nem tudom milyen beavasodott nő vagy te de igen képzeld el vannak anyukák akik nem csak a zsíros magasvérnyomást és elhízást okozó ételekkel etetné gyermekét hanem kinyitja a szemét és bátran válogat más ORSZÁGOK ételeiből hogyha elmegyünk afrikába ami egy KONTINENS ott több ORSZÁGBAN is használják a maniókát amiből a tápióka puding készül te a tápióka puding inkább a kelet ázsiai országokban elterjedt mivel ott is ismert a manióka növény
De ha vissza térünk afrikához és a majomkenyeredhez szeretnélek kijavítani hogy az egy fa amiből olyan szépségápolási olajat nyernek ki amit itt európában nem találsz és hogyha össze hasonlítunk egy afrikai embert ( most nem az északi országokra gondolok) egy európaival akkor egészségügyileg ég és föld a külömbég nekik gyönyörű hófeher foguk van mig nalunk a tobbsegnek csale sarga es rohad nekik alapbol nagyon nagy a test izom tomeguk semmi edzes nelkul vajon miert ja hogy nem a zsiros kenyeret eszik mint mi aha arrol ne is beszeljuk hogy magyarorszagon vannak a legelhizottabb emberek
Afrikai hozzátaplalasi szabalyzat anyu megegyszer mondom afrika egy KONTINENS ideje lenne kinyitni a szemunket es ezt az orokolt rasszizmust elengedni es minden foldi jo onnan szarmazik csak csicska europaiak kizsigereljuk oket
Es kepzeld az egyik nyugat afrikai orszagban minden baba mar 1 eves korara tud jarni a tobbi orszagrol sajnos nem tudom ezt az informaciot
En mint egy buszke anyukaja hamarosan 2 felver gyermeknek csak ajanlom neked hogy lehet egyszer kikene probalnod egy jo afrikai bambusz rudat azt nyugodtabb lennel
A kérdezőnek meg köszönöm a választ mert a mai napon tápióka pudingot készítek amit egész kényelmesen betudtam szerezni egy MAGYAR lidlből de DM-ben folytonos árucikk es ez a kettő cég német és ilyen nem európai termékeket árulnak woaw
Tehát ez egy hasznos kérdés volt mint látod 5 év után valaki innen tájékozódik hozzátáplálási tanácshoz
És a magyar hozzátáplálási táblázatok elég siralmasan hiányosak de a túró rudi már rajta van hmm egészséges nem úgy mint a tápióka pudink
"tápszerek egyik alapanyaga a szentjánoskenyér! Ez, mediterrán országokban honos pl, ezzel nincs problémád veletlenül. Akkor tápszert, junior tejitalt se kapjanak a gyerekek, csak frissen fejt tehentejet?!?"
Az én lányom sem tápszert, sem.tejpépet,sem tejitalt, sem tehéntejet NEM kapott.
Már lassan 10 éves,nagyon-nagyon kevés tehéntejet kap. Havonta 1 csésze kb. Ennyit bír. Egyetlen egyszer kapott szentjánoskenyérmag-lisztet,sugárban hányta ki. Csak a gyerekorvos miatt kapott,mert ő állította,hogy az "kell".
Ismét kérdezem: MIÉRT? Miért kell?
Nem kell. Felesleges. Szerencsére a azervezete tudta,hogy nem kell neki ilyesmi.
Vannak Magyarországon is növények, lehet azt enni. Ahhoz idomult az emésztésünk itt, Európa közepén.
Én felőlem antilopot is ehettek. Vagy akármit. Tényleg. Csak nekünk ne kelljen.
Itt is nőnek csoda növények,csak meg kell találni. Rengeteg vitamin van a naspolyában,a kökényben,a céklában,ami megterem a kertben. Vagy babáknak elsőrangú a szelídgesztenye. És legalább nem hányja ki a baba sem 😅.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!