Mennyi egy kiváltott adag étel nálatok? Mármint grammra
kb. Egy üveges babakajcsihoz mérve? Az ugye a nagyobb
üveg 190 gr. 6 hónapos babám van. Mennyit kellene ennie?
A tízórai van kiváltva.
A másik 8#-as. 1 éves korig még mindig a fő táplálék anyatej/tápszer,ha a fejeden pörögsz akkor is.:D Nem véletlen hozzátáplálás a neve. És nálunk nagyon jó evő a lányom,ráadásul 6 hó után tápszeres volt,bizony elég sok barátnőm és ismerősöm van,aki hiába kínálta bármivel 14-15 hónapig,csak tápszert/anyatejet és egy csipet kaját volt hajlandó megenni. Nem lett hátrányuk,jobban híztak így is,mint az én mindent is evő lányom,plusz egyidősek és most már olyan jó étvágyuk van. :) Semmi hátrány nem érte. Ugyanaz lett az étkezési szokás,mint nálunk,akinél már ettek korán. Aki anyatejet tol "csak",ahogy írod,nem szándékosan teszi,hanem mert a gyereke ilyen,nem fogad el mást.
jan. 10. 08:25
12/22 anonim válasza:
Kedves 8-as, tudsz olvasni?
jan. 10. 09:01
13/22 anonim válasza:
Nem mérem, és vannak napok, amikor alig eszik. Pl. ma még semmit nem kért. Mindent elutasított. 10 hónapos, anyatejes, de jobb napjain már darabosan étkezik.
jan. 10. 12:01
14/22 anonim válasza:
A fiam (AR tápszeres)6 hósan átlag kb. 100 gramm körül evett. Volt amikor csak 50-70 ment be, volt amikor 150 is.. (Mondjuk pont nyár volt, úgyhogy a hűvösebb banán-alma vagy barack püré például nagyon jól csúszott)
2 hét múlva lesz 1 éves, eszik szinte mindent ügyesen, de a tápszert még igényli. (2-3 üveggel/nap.. abból 2 elalváshoz, meg ha hajnalban megébred, akkor szokott még azt kapni)
jan. 10. 12:47
15/22 anonim válasza:
Nem értek veletek egyet!A védőnő segíti a anyukákat,ellátja tanaccsal stbstb.
6 hónapos kortól "kötelezö" a hozzátáplálás ami vonzata hogy kiis váltja az anyuka a tízórait a 4 hét alatt.
8 hónapos a kisfiam és már 1 hónapja8 mondja a doki hogy a 4 étkezést kikell váltani.
Csak így tovább 150g gyümölcs 10 óraira elég!
Én az elején fél üveggel adtam [75-80g]plusz egy kis keksz,most megeszi az üveggel
jan. 11. 07:48
16/22 anonim válasza:
"8 hónapos a kisfiam és már 1 hónapja8 mondja a doki hogy a 4 étkezést kikell váltani"
Akkor, az orvosod tudása elavult, ugyanis az ÖT éve kiadott ajánlás sem szorgalmazza az étkezések kiváltását egyéves kor előtt.
jan. 11. 08:30
17/22 anonim válasza:
6os vagyok.
A lányomnál 2 éves koráig nem volt kiváltva étkezés, mert igény szerint szoptattam.
A betegségei ellenére olyan jó evő lett,hogy a védőnő és a gyerekorvos is csodálkozott.
És az is a mai napig.
Miért? Mert nem stresszeltem se magamat,se őt grammokkal,méricskéléssel. Evett,amennyit kért.
Mindenkinek így kellene....
jan. 11. 09:10
18/22 anonim válasza:
15-os
kotelezo 😂😂
Szegyen, ha felnott no letedre teged barki is barmire kotelezhet 🤦🏻♀️
Bar sokan vannak ilyen szinvonalon, csak legalabb ne hirdesd a tudatlansagot.
jan. 11. 11:17
19/22 anonim válasza:
De akkor a 15 úgy érti,ha a gyereke még nem kész rá és kilöki,akkor lenyomja a torkán vagy ezt amúgy hogyan kell elképzelni,hogy kötelező? Ha ezt csinálod, elég szomorú 15... Több ismerősöm van,akik később tudták,mert hiába szerették volna,ha a gyerek nyomta ki és nem voltak még az érettség jelei.
jan. 11. 12:26
20/22 anonim válasza:
12-es a 3-as is én voltam, hogy annyit egyen amennyi jól esik neki :) Tudom senki sem fogja elhinni de nem érdekel: örökbe fogadott gyermekem van, így egyértelműen tápszeres volt.. olyan szinten hízott a tápszertől, hogy megkérdeztem a védőnőt mit csináljak: 2 hónapos volt ekkor!!! szó szerint ezt mondta: " ne olvass sehol semmit: nyugodtan kezd el hozzátáplálni" a most 10 éves fiamat 2 hónapos korában kezdtem el hozzátáplálni.. természetesen nem egyből étkezést kiváltani, csak kóstoltatni.. de ahogy kell elkezdtem.. az immunrendszere köszönöm baromi jól van.. covid előtt oltásnál látta utoljára a háziorvosunk.. természetesen minden baba más és nem kell összehasonlítani egyiket sem a másikkal.. de azért mert vki hamarabb elkezdi a hozzátáplálást mint más, nem kell leszedni a fejét :) 11-es nem pörgök a fejemen, mert igazából nem érdekel ki mit csinál.. mindenki úgy csinálja, ahogy neki, ahogy a gyermekének jó ;) :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!