Milyen gyümölcsöket/zöldségeket adtok (adtatok) a 6 hónapos babátoknak?
Nem Magyarországon élünk, és itt kb. amit akarsz adsz alapon megy a dolog, ami nekem kicsit ijesztő. Már adnom kellene neki a tojást, mogyorókrémet, de alig kapott még pár dolgot, mint pl.: Répa, alma, sütőtök, banán, aztán vettem bio bébiételt, mivel inkább abban a formában adom neki a barackot, ananász. Szóval még glutént sem kapott.
Ma beszéltem a védőnővel, aki írt nekem egy listát, amiben már minden benne van, glutén, hús, tojás, dúr bele. Ezt a 7. hónaptól kezdve. Pl. kenyér darabkákat adhatok neki, puhíthatom anyatejjel/tápszerrel, ami tök jó, csak nehezen tudom elképzelni, hogy 2 hét múlva a kisfiam ilyesmit megtud már enni.
Leírnátok ti miket adtatok? És milyen sorrendben, legyetek szívesek! Na és persze mikor, úgy értem mennyi idősen?
Nálunk:
Egyesével bevezetve sütőtök, répa, krumpli, édesburgonya, alma, őszibarack, körte, meggy, szilva, banán, aztán lassan bejött a paszternák, cukkini, narancs, mangó, majd rizs, zabpehely, babakeksz, hétgabonás pép, csirke, pulyka, paradicsom (babakajában). Azt hiszem ennyi. Mi most itt tartunk majdnem 8 hónaposan. Most tervezem a tojást, gesztenyét bevezetni, lassan majd a mogyoró féléket, aztán brokkoli, karfiol, ilyesmik, utána még nem tudom. Mindig hétvégén álmodom meg mi legyen a következő. :D
Én próbálok a minőségi összetevőkre figyelni még, pl. a kenyeret teljesen feleslegesnek tartom egy 6-7-8 hós babánál.
Szerintem sok függ attól, mit eszik egy 6honapos baba, hogy mikor kezded a hozzataplalast. Ha 6 hónaposan, akkor nem fog egy hét múlva mindent enni, viszont ha 4 hónapos an, akkor azért fel éves korára sokmundent kipróbált.
Mi szintén nem Magyarországon élünk, anyatejes baba, de a dokineni szerint keveset gyarapodott, így 4 hónapos an kezdtük a hozzataplalast, kisfiamnak minden nagyon ízlett az első perctől kezdve.
Mi esti rizskásaval kezdtük, egy hétre rá pedig ebédre zöldséget : krumplival kezdtük, aztán répa, sütőtök, karelabe, petrezselyemgyöker, karfiol, cukkini, brokkoli, spenót... Evett még zöldbabot, rizst is azóta.
Husit 5 honaposan kapott először (házi nyuszi, kakas, nemsokára a pulykát is megkostolja, marhahúst bebiételből kapott). De a dokineni szerint 2 héttel a zöldség elkezdese után már lehetett volna húst adni.
5,5 hónaposan voltunk kontrollon, akkor azt mondta, a 7.hó végéig vezessük be a tojássárgáját, fehérjét, glutént, diót, mogyorót (ezeket már bevezettuk, most 6,5 hónapos, a diót, mogyorót krumpliba reszelve ajánlották - 1 szem mogyoró, 1/4dio mennyiséget). Még a halakat kell a 7 hónapig bevezetni (itt a pisztrangot és a lazacot ajánlották).
Ezeken kívül még kukoricát kapott a kisfiam extrudaltan (so nélküli változat).
Gyümölcsöt itt utoljára ajánlják bevezetni, állítólag rontja a refluxot (a babám nem reflux is, de bizony azokon a napokon, mikor gyümölcsöt kap, még böfizik, máskor meg már nem). Gyümölcsből így egyenlőre csak almát és banánt kóstolt. De van fagyasztott meggyünk és barackunk, azt is tervezem bevezetni, meg a hajdinát, de annyi minden van, hogy nehéz eldonteni, mit hamarabb.
Én annyiféle ajánlast olvastam, hogy szerintem szinte lehetetlen elrontani, mert mindenütt mást javasolnak, más sorrendben.
6. Amíg _csak_ anyatejes, addig valóban nem kell víz.
De te már rendesen eteted...
Hat látod, eddig csak a te véleményed oszlik meg róla.
Nem találkoztam még olyan komolyan vehető szakemberrel, aki szerint az általad leírt szintű hozzátáplálás/etetés mellett, mikor már komplett étkezéseket váltottál ki! ne kellene vizet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!