Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor kezdjem el a hozzátáplál...

Mikor kezdjem el a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Első gyerekes anyuka vagyok és még nem nagyon tudom hogyan kezdjem el, 3 és fél hónapos a babám de viszont hallottam már olyat aki 4 hónapos korban megkezdi a hozzátáplálást de igazság szerint 5 hónapos korban látom ideálisnak! Tápszeres a babám de még van kicsi anyatejem azt is kapja és tudom hogy tápi plusz kaja vagy anyatej plusz kaját kaphat a baba de a kettőt egyszerre nem lehet hozzátápláláskor! Az lenne a kérdésem, illetve tapasztalt anyukákra vagyok kíváncsi akik részletesen tudják mit hogyan kell mivel nem szeretnék elrontani semmit se! Van védőnőm de inkább a tapasztalatra vagyok kíváncsi! Például hogy ki mivel kezdte naponta hány kanállal és a tápszert utána hogy adjam neki milyen idő közönként és milyen teát lehet neki adni pl 5 honaposan és azt is kaja után? Nyilván arra is kíváncsi lennék hogy husféléket mikor lehet bevezetni az éttrendbe és a karfiolt pl a brokolit és hogy először csak bébi ételel próbálgasam és utána főzzek neki ha hozzá szokott az ízhez a bébiételben? És ha elkezdtem pl a barackkal és megszokja van tőle széklet is utána már többször adhatok neki naponta? Tehát szeretnék mindent részletesen tudni és hány hónaposan mikor mit szabad tehát pl gyümölcsökböl is nyilván van olyan amit x hónapban adhatok neki mert azt tudom hogy barackot,almát azt szabad 4-5 hónapos korban! Kíváncsi vagyok mindenre és részletesen mert első babám és tényleg tapasztalatlan vagyok és szerintem mindenkibe van ilyenkor egy izgalom hogy vajon jó fogom e csinálni?! Negatívumot nem kérek!

#baba #tápszerezés #Hány hónaposan
2023. dec. 18. 03:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok, azt kihagytam, hogy en nem kovettem semmilyen tablazatot, adtam, amit gondoltam, akkor, amikor gondoltam.

Az elso etelei banan es joghurt volt, egy napon belul. Nekem a vedono is elmondta, hogy a tablazat csak iranymutatas, nem kotelezo kovetni, mert nincs bennuk egyetertes, mindegyik mas. Illetve az allergeneket be kell vezetni 8 ho alatt, most epp ez a legujabb ajanlas, szoval ezt az egyet betartottam. Most 8 honapos, mindent kapott mar.

2023. dec. 18. 12:12
 12/12 anonim ***** válasza:
75%

[link]

Feltöltöttem ide a listát, amit a védőnőm adott 3 éve. Ez mellé én is az “Anya kérek még!” c. könyvet használtam kombinálva. Annyi csak, hogy én szoptattam és így 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, de látod a táblázatban is 4-6 hós intervallumról van szó. Gyümölcsök levével kezdtem. Első nap csak 1-2 kanál, aztán 3-4, és utána kezdtem lepürésítve, szintén 1-2, aztán 3-4 kanál. Egy új dolgot 3 napig kóstoltattam vele nagyjából, de ez az óvatosság inkább csak az elején volt meg kb 2-3 hétig. Utána pürésítve ment minden 1-2 napig, aztán ha semmi baja nem volt akkor kombináltam az akkor már bevezetett zöldségekkel és gyümölcsökkel. 8-9 hósan kezdtem el neki kézbe adni először csak ezt a sótlan kukacot, aztán miután egyre jobban ment a rágás-nyelés egyre többször hagytam darabosabban az ételeket és így alakult ki a darabos étkezés is. Nagyjából 15 hós volt, mire mindent kiváltottunk és javarészt már azt ette amit mi, természetesen nehéz, nagyon fűszeres ételek kivételével.

2023. dec. 20. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!