Mikor kezdjem el a hozzátáplálást?
10-es vagyok, azt kihagytam, hogy en nem kovettem semmilyen tablazatot, adtam, amit gondoltam, akkor, amikor gondoltam.
Az elso etelei banan es joghurt volt, egy napon belul. Nekem a vedono is elmondta, hogy a tablazat csak iranymutatas, nem kotelezo kovetni, mert nincs bennuk egyetertes, mindegyik mas. Illetve az allergeneket be kell vezetni 8 ho alatt, most epp ez a legujabb ajanlas, szoval ezt az egyet betartottam. Most 8 honapos, mindent kapott mar.
Feltöltöttem ide a listát, amit a védőnőm adott 3 éve. Ez mellé én is az “Anya kérek még!” c. könyvet használtam kombinálva. Annyi csak, hogy én szoptattam és így 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, de látod a táblázatban is 4-6 hós intervallumról van szó. Gyümölcsök levével kezdtem. Első nap csak 1-2 kanál, aztán 3-4, és utána kezdtem lepürésítve, szintén 1-2, aztán 3-4 kanál. Egy új dolgot 3 napig kóstoltattam vele nagyjából, de ez az óvatosság inkább csak az elején volt meg kb 2-3 hétig. Utána pürésítve ment minden 1-2 napig, aztán ha semmi baja nem volt akkor kombináltam az akkor már bevezetett zöldségekkel és gyümölcsökkel. 8-9 hósan kezdtem el neki kézbe adni először csak ezt a sótlan kukacot, aztán miután egyre jobban ment a rágás-nyelés egyre többször hagytam darabosabban az ételeket és így alakult ki a darabos étkezés is. Nagyjából 15 hós volt, mire mindent kiváltottunk és javarészt már azt ette amit mi, természetesen nehéz, nagyon fűszeres ételek kivételével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!