Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy kezdődik a hozzátáplálás?

Hogy kezdődik a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés

A védőnővel/gyerekorvossal kell egyeztetni előtte? Vagy csak úgy el szokás kezdeni, ha úgy érzed?

Most múlt 5 hónapos a kislányom tudom, hogy protokoll szerint 6 hónaposan szokás kezdeni, de nekem teljesen olyan érzésem van, hogy ő már szeretne mást is enni nem csak tejet, kb. kinézi a kaját a számból. Pl. Múltkor az ölembe kérte magát és megpróbálta elhappolni a kanalat a kezemből, miközben ettem, hogy az ő szájába menjen (szerintem a tejem egyre kevesebb, mert lassan este óránként szopizik nappal meg két óránként, fejni meg ilyen 3 ml-t tudok csak szoptatás után egy 20 perc alatt).

2023. dec. 15. 06:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
Az én fiam pont a másik véglet volt. Az elejétől, már 6 hónaposan mennyiséget evett püréből (simán megevett egy 190 g-os bébiételt), 8 hónaposan ugyanazt ette, amit mi. 10 hónaposan jelezte, hogy ő köszöni szépen, nem kér több cicit (tápszert sosem fogadott el). 10 hónapos kora óta csak “normál, felnőtt ételt” eszik. Nincs két egyforma gyerek 🤷‍♀️
2023. dec. 15. 09:34
 12/15 anonim ***** válasza:
55%

Persze, hogy nincs 2 egyforma gyerek.

Csak ha nincsenek elvarasaid a hozzataplalassal kapcsolatban, akkor nem fogsz csalodni.

Sot, erhetnek pozitiv meglepetesek is.

2023. dec. 15. 10:12
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Úgy kezdődik, hogy HA érett rá a baba, elkezded. Ennyi.

A “kinézi a szádból a kaját” jelenség nem az ételnek szól, hanem annak, hogy minden érdekli, főleg, ha te csinálod.

A hozzátáplálás módja lehet pürés, vagy blw módszer. Nézz utána.

2023. dec. 15. 10:25
 14/15 anonim ***** válasza:
57%
Az én kisfiam még csak 2 hónapos, szóval nálunk ez még nem aktuális téma:) de az én védőnőm azt mondta, hogy 4 hós korától már szabad mást is ennie anyatejen kívül, es ha úgy látom hogy erdeklődik a mi kajánk iránt, akkor szabad neki adni (nyugat Európában élünk)
2023. dec. 15. 18:14
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kérvényt benyújtani. Attól, hogy szeretik kiskorúsítani a védőnénik az anyákat még semmi köze hozzá. Ő tanácsot ad maximum, amíg fejlődik a gyerek addig semmi köze hozzá.
2023. dec. 15. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!