Hogy kezdődik a hozzátáplálás?
A védőnővel/gyerekorvossal kell egyeztetni előtte? Vagy csak úgy el szokás kezdeni, ha úgy érzed?
Most múlt 5 hónapos a kislányom tudom, hogy protokoll szerint 6 hónaposan szokás kezdeni, de nekem teljesen olyan érzésem van, hogy ő már szeretne mást is enni nem csak tejet, kb. kinézi a kaját a számból. Pl. Múltkor az ölembe kérte magát és megpróbálta elhappolni a kanalat a kezemből, miközben ettem, hogy az ő szájába menjen (szerintem a tejem egyre kevesebb, mert lassan este óránként szopizik nappal meg két óránként, fejni meg ilyen 3 ml-t tudok csak szoptatás után egy 20 perc alatt).
Ok, nem ez volt a kérdés, hogy van-e tejem, egy zárójeles megjegyzés volt.
A kérdés, hogy hogyan kezdődik a hozzátáplálás? Kell egyeztetni róla, vagy el lehet kezdeni egyénileg?
Nem kell egyeztetni róla, a védőnő nem a főnököd. Akkor kezded, mikor akarod.
Én mindkét gyerekkel 5 hónaposan kezdtem.
Én is 5 hónaposan kezdem. Délelőtt gyümölccsel. Fogékony volt rá, szépen ette. 6 hónaposan jöttek a főzelékek, nem sokkal utána főzelék hússal. A tejtermékekkel kivártam az 1 évet. Kifli, kenyér ha jól emlékszem 7-8 hós kortól.
Védőnőt hanyagoltam, a gyerekorvos minden hónapban kérdezte mit eszik, és adott tippeket, hogy miket próbálhatok ki a következő hónapban.
Dehogy kell engedély rá. Te vagy az anyja.
A gyakoris okos mamik szerint kell kivárni a 6hónapot. Minden gyerek más. Nem mindegyik 6hónaposan érik meg rá. Van aki 4, van aki csak 8hónaposan. A who egy iránymutatást adott ezzel a 6 hónappal. Nem törvenyt hozott. De ők is meghatározták, hogy elöbb is lehet kezdeni. Csak sok csőlátású maminál berögzült ez a 6hó...
Én mind a 2 gyerekemmel 4hónaposan kezdtem.
Elsővel mert láttam rajta, hogy érdekli, megpróbáltuk. Érett volt rá, igy folytattuk.
Másodikkal meg a reflux miatt. Egy áldás volt utána, hogy nem bukott félóránként
Te vagy az anyja, te látod mire képes, mi jó neki.
Nálunk pl amikor a védőnő megtudta, hogy 4 hónaposan elkezdtem a kicsivel, ő konkrétan gyámüggyel fenyegetőzött, mert veszélyeztetem a gyerekem 🤦♀️
#6 Nálunk is hasonló. Mostmár a lakásban csak úgy lehet enni, ha ő közben ott van. Legalább az asztalon, de néha csak ölben van el, különben sírás van.
Köszönöm! Nálunk más is van, amiért szerintem jobb ötlet elkezdeni a hozzátáplálást (eü okokból én sem étkezem teljesen kiegyensúlyozottan, szerintem némi plusz gyümölcs nem árt neki sem, meg lehet kell majd beavatkozásra is mennem, akkor nem árt, ha legalább egy-két étkezés ki van váltva, hátha nem kell még tápszerrel is kísérletezni azalatt).
Én is 5 hónaposan kezdtem
Répa,krumpli,gyümölcs
Elég hamar mennyiségeket evett,nyolc hónaposan ki volt váltva a reggeli és az ebéd.
10 hónapos korára a vacsora is.Ekkor elhagyta a szopizast is magától.
Egy éves korára már csak reggel és este kapott tejet üvegből.
Két éves lesz nemsokára és mindenevő,konkrétan mindent megeszik amit elé teszek
Nyilvan szuloi kompetencia, hogy ki mikor kezdi, sajat dontes. Mi 6 hosan kezdtuk, nem bantam meg, hogy eddig vartam.
De nem feltetlenul tudsz etkezest kivaltani, erre azert ne alapozz :D
Kisfiam most 8 honapos, naponta kb 100 gramm puret eszik, plusz 20 gramm rizs/zabkasat. Le szoktam merni,mert kivancsi vagyok a mennyisegre :D
Ezzel vegulis kb 1 tapszeres etkezest “ki tudtunk valtani”, de ezzel messzire nem megyek, mert egyebkent meg 4x keri a tapszert.
Ennyit is csak azota eszik, amiota 8 honapos. Eddig napi max 3 kanal csuszott neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!