Mit tehetnék, ha alig akar enni a gyerek? Emellett az ivással is problémánk van, sajnos rosszabb, mint az evés. Mivel érhetném el, hogy igyon?
13 hónaposan pár napja nem nagyon akarja elfogadni a főtt ételt. Kanálról szinte semmit, főzeléket sem és egész falatokat sem. Pár falatot elfogad a kezemből, de semmi többet. A banán az egyetlen, amit jobban és lelkesebben elfogad, de nem élhetünk banánon...
Pár hónapja volt rá példa, hogy nem fogadta el a pürét, akkor adtam neki egybe falatkákat. Pár napig izgalmas volt, de utána azt se fogadta el. Utána újra püréztünk (darabkásan). Ez valamennyire megoldott az ivás problémát. Most viszont se a püré, se az egész falatok.
Folyadékbevitel még rosszabb. Próbáltam vizet, kétféle babáknak való gyümölcsös italt, kínomban már házi szörpjeimből is, több vízben fél kanál tápszer megoldást is, de egyik se jött be. Mindezt cumisüvegből, kétféle itatópohárból, tanulópohárból is.
Az ivás mindig nehézkes volt, mióta elkezdtem a hozzátáplálást. Ezzel a több vizes tápszerrel az ivásra bírás akartam segíteni, nem pedig az evés helyett. Csak párszor próbáltam, mert azt sem fogadta el.
Ha nem eszik szinte semmit, akkor kap több tápszert. Alap esetben, amikor eszik rendesen és esetleg kortyolgat is azért, akkor csak este alvás előtt van tápszer. 2-3 napja borult ez a normális mennyiségű étkezés.
Délutáni alvása után rengeteget evett magához képest. Viszont a konyhában nem akart enni, sem az etetőszékben, sem az ölemben. A szobában egyből tátott szájjal mászott felém és tudtam adogatni a szájába a főtt zöldségeket. Nem értem ezt annyira. Igaz banánt néha adtam neki a szobában, de főtt ételt sosem. Lehet ezzel rontottam el, hogy banánt kapott párszor bent. Azt sem szeretném, hogy az legyen a szokás, hogy bent eszik a szobában.
A fiam 15 hónapos. 8 foga van, szóval esélyes, hogy valahol valamelyik következő úton van. Így neki is vannak napok, amikor szinte semmit nem eszik. Olyankor a déli alvás előtt is benyom egy üveg tápszert. Alapból csak este és éjszaka iszik 1x-1x.
Ha jól ebédel, eszébe se jut a déli, de ha nem eszik, akkor ő kéri, hogy adjak tejet (tejnek hívja, de az 3-mas tápszer, tejital).
Amúgy a fiam is elég hullámzóan eszik. De tegnap osztott tányérba tettem ki neki virslit, sajtot, banánt és joghurtot. És hagytam. Elég rendesen evett belőle. Olvastam a neten, hogy többféle étel közül ő eldönti, mi a jó neki.
Amúgy többnyire azt eszi, amit mi. De ebédre van, hogy nem kell neki. Pl.valamelyik nap a túrós tészta nem tetszett neki. Húzta az orrát, és kiköpte. Na ilyenkor bontok neki egy üvegeset, ami 1 éves kortól van. Azokat egész jóízűen eszi. Mennyiségre nem sokat eszik, de a keveset legalább szívesen.
Én erőltetni sosem szoktam. Ha nem éhes, nem éhes.
Az ivás szintén probléma bolt nálunk is. Aztán barátok voltak nálunk, hoztak neki Kubut. Nem a szelepeset, hanem a simát. Na az nagyon tetszett neki. Szóval utána egy ideig midig abba a flakonba tettem neki inni. Mármint nem mindig ugyanabban, mert az nem higiénikus. Vettem a sima almásat. Azt úgy meg is itta. És amikor kiürült, tettem bele vizet. Aztán kb.2 hete a férjemmel vettünk shake-et a KFC-ben. Persze a gyerek meg akarta kóstolni. Mondom nyugodtan, úgyse tud szívószállal inni. Addig nem is tudott...... :D
Viszont azóta iszik szívószálas itatóból. Előtte is próbáltuk többször, mert a nagylánynak mániája a szívószál, de a kicsi nem értette. Aztán rájött a technikára. Próbálgatni kell szerintem.
hanyagoljad mar ezeket a szirupokat. Borzaszto!!! Viz, tapszer, anyatej, baba tea nem kell mast innia.
Babak neha többet neha kevesebbet esznek.
a lenyeg a pelus.
eleget pisil?
kaki?
Vannak erre tablazatok a neten illetve tuti az orvos is tudja.
a baj akkor van ha nem pisil nem kakil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!