Mit tehetnék, ha alig akar enni a gyerek? Emellett az ivással is problémánk van, sajnos rosszabb, mint az evés. Mivel érhetném el, hogy igyon?
13 hónaposan pár napja nem nagyon akarja elfogadni a főtt ételt. Kanálról szinte semmit, főzeléket sem és egész falatokat sem. Pár falatot elfogad a kezemből, de semmi többet. A banán az egyetlen, amit jobban és lelkesebben elfogad, de nem élhetünk banánon...
Pár hónapja volt rá példa, hogy nem fogadta el a pürét, akkor adtam neki egybe falatkákat. Pár napig izgalmas volt, de utána azt se fogadta el. Utána újra püréztünk (darabkásan). Ez valamennyire megoldott az ivás problémát. Most viszont se a püré, se az egész falatok.
Folyadékbevitel még rosszabb. Próbáltam vizet, kétféle babáknak való gyümölcsös italt, kínomban már házi szörpjeimből is, több vízben fél kanál tápszer megoldást is, de egyik se jött be. Mindezt cumisüvegből, kétféle itatópohárból, tanulópohárból is.
Kézzel fogdozza az ételt, nézegeti, de csak ennyi. Nem teszi a szájába. Inkább visszadobja a tányérba vagy az asztalra.
Eddig nagyon jó evő volt, kelbimbótól spenótig szinte mindent szívesen evett. Pár napja van ez. Annyi hozzátartozik még, hogy 8 foga van. Lehet jön a következő?
Csak este tápszerezünk, 200-240 ml között iszik meg fürdetés után-alvás előtt.
Amikor a lányaimnak jött a foga semmi sem ettek, egész nap csak a tápszer ment nekik. Jobb volt ez is mintha semmi nem lenne.
Napközben nem próbáltad neki adni?
Ja és utána simán visszaálltak a rendes ennivalóra
Pár kanál étel után próbáltam, hogy igyon is valamit. Több vízbe fél kanál tápszert oldottam fel, de nem akart inni belőle.
Ha felébred és jobban kinyitja a száját, akkor megnézem az ínyét, hogy jön-e a következő fogacska alul.
"Több vízbe fél kanál tápszert oldottam fel, de nem akart inni belőle"
Vajon miért? Mert az nem tapszer, csak egy kis opálos színű víz?
Ha nem eszik, adj tápszert. Normális arányban!
Nem nagy hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!