Recept ötletek 7 hónapos babának?
Lányom lassan 7 hónapos lesz , érdekelne ti mit készítetek a babátoknak ilyen korban
Pl mit mivel adtok neki, zöldség, gyümi, darált kekszel már bevezettük a glutént
Pl. zöldborsó "főzeléket".
Hamis vadas, természetesen ezeket só nélkül, de fűszerek már mehetnek bele.
Édesburgonya püré,
Répa-rizs püré,
Krumpli meggyszósszal, vagy alma-cékla szósszal.
Gabonapépek, gyümölccsel, tápszerrel vagy anyatejjel. Brokkolis csirkét csináltam neki tésztával. Zöldségpüré hússal. Körtebefőtt sült hússal vagy bármilyen gyümölcs szósz.
Babakekszet is pépesítettem tápszerrel vagy anyatejjel desszertnek.
Zöldségleves sűrűje pépesítve, ugyanígy a húslevessel.
Főtt csirkemell burgonyával, brokkolival, répa is mehet bele stb.
Gyümölcsöket joghurttal, túróval (de ezeket lehet később adtam, már nem emlékszem), keksszel, tejpépbe pl.
Ezt a tésztás dolgot hogy kapta? Hogy adod neki a tésztát?
Tojás már akkor nálatok be volt vezetve ?
2 vagyok.
Ha úgy nézzük igen. Nagyon megfőztem mindent, utána botmixerrel vagy turmixgéppel lepépesítettem. Minden rendben volt nála. Persze mikor nagyobb volt, 9-10 hónapos, akkor már nem volt baj ha egy egy kisebb darab volt a pépben, vagy esetleg villával alaposan áttörtem a dolgokat, szinte teljesen pépesre.
Meg én adtam neki babapiskótát fogzáskor, 6 hónaposan. Nem fogadott el semmit, alig használt a foggél is, így szembe kellett menjek magammal, de megérte. Jól esett neki, és finom is volt, a Coopban vettem sajátmárkás hagyományos babapiskótát.
#2 Lenne mégegy kérdésem🙈
Csirkemellet hogy csinálod neki?
Ha zöldséges étel volt, akkor először a kisebb kockára vágott húst főztem meg neki, utána tettem bele a zöldségeket és együtt főttek puhára. Ha gyümölcshöz ment a hús akkor csak simán megfőztem és utána a szószhoz adtam :) Volt külön húspép kiadagolva a műanyag kávés poharakban a fagyasztóban. Főzőlével könnyen péppé lehet turmixolni és bármihez adhatod.
Mikor bevezettem az ételeket nem sóztam és fűszereztem. Utána 8-9 hónaposan már tettem bele nagyon pici sót, mert jött a nyár és az elektrolitvesztés az izzadással. Fűszereztem is enyhén. Termêszetesen bébi szájíz szerint, minimálisan.
Itatni is gyakran kell, sokszor keveset isznak de többször, én úgy vettem észre 😄
Egyébként kapható babáknak szánt olaj, de akár a bio olaj is megfelel, ezt az ételhez adhatod, mert az olajak is értékes tápanyagokat tartalmaznak. Egy kis teáskanál a másfél deci főzelékhez elég. Én bio hidegen sajtolt (mindig az legyen!) tökmagolajat vettem és abból tettem az ebédhez. Van a Holle márkának is 3 magból sajtolt olaja, nem drágább mint egy másfajta hidegen sajtolt olaj, nekünk egyébként bevált ez a hidegen s. tökmag olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!