7 honapos babanak miket adtok enni, reggel, delbe, este? Hogyan varrialjatok az eteleket, mit mivel es egy etkezesre hany grammot?
Bevezetve, gyumi: alma, barack, neha kap kortet es szilvat
zöldség : tok, krumpli, repa es kapot 3x csirkehusit es neha van tejpep babakekszel. Etkezes nincs kivaltva de kesobb ussza a tapszert es kevesebbet. Ma akarok adni spenotot csak gondolkodom h mivel adjam, eleg szekrekedeseses hasfajos igy mindig krumplival adni a dolgokat nem alegjobb
Én ilyenkor már adtam rizst is, de mi 5 hónaposan kezdtük a ht-t és nagy étkű volt a fiam, elég hamar elhagyta napközben a tápszert (kb 8 hónaposan).
Simán egy főzőlébe tettem a zöldséget és a rizst. A maradék vizet leöntöttem és ment a turmixba.
7 hónaposan reggel tápszert kapott, tízóraira gyümölcsöt keksszel, vagy ha korán éhezett, akkor zabkását csináltam neki hígabbra mint ahogy mi ennénk. Tettem bele gyümölcsöt és turmixoltam. De volt hogy csak 1 banánt villával krémesre törtem és magában vagy kis keksszel adtam.
Ebédre mindig főzeléket kapott. Általában zöldségeket, a korának megfelelő javaslat alapján. Mellé krumpli vagy rizs.
Imádta a sütőtököt, a borsót, brokkolit is. A borsót szerintem mindig passzírozd át, mert a hasfájósok nehezen fogadják el a héját..
Spenóttal sóskával mi bajban voltunk.. Eleinte megette, de második harmadik alkalommal 3-4 kanálnál többet nem evett, úgyhogy azt nem csináltam többet.
Általában azt csináltam, hogy 2 adagot főztem, egyiket frissen megkapta, a másikat hűtőbe tettem kicsi éthordóba. Így mindig volt 2-3 fajta étel a hűtőben amit felváltva tudtam neki adni. Talán így változatos volt neki.
Uzsonnára tejpépet kapott ekkor gyümölccsel, de ahogy nőtt, kipróbáltuk a natúr joghurtot gyümölcs turmix-szal és a banán-túró kombót is. Utóbbit imádta....
Székrekedésre amúgy a sütőtök nagyon jó! Sütőtök rizzsel, nagyon finom.
Ha szeretnél ihletet meríteni, én mindig a bébi ételek címkéjéről lestem a kombinációkat.
Reggeli vacsora tapszer,
tizorai az rizspep(dmben lehet venni) banannal(szekrekedeses babanak nem ajanlom a banant)
ebed: bevezetettekbol valamilyen pure, krumpli alapu hogy laktassa, es mindennap kap csirkehust a purebe.
uzsonna: tejpep(milupa sargabarackos) kekszet teszek bele
Es minden kanalas etkezes utan kap vizet, es altalaban tapszert is igenyel meg tizoraira.
Tehat napi3szor kap meg tapszert.
Én vagyok a második. Elég becsületes adagokat eszik.
Rizspép 200ml víz+5kanál rizspehely+fél banán erre issza rá a 120ml tápszert
Ebéd:180gramm főzelék+egy jégkockányi csirkehús, ezzel általában elégedett
Uzsonnya: tejpép, 180ml víz,+5kanál pép+másfél db keksz
Elég kövérkés, jó étvágyú baba (lány)
Első vagyok. Igen, sima vízben főzöm meg.
A fiam is sokat evett ilyenkor. Fogalmam sincs mennyit.. Pl egy 250 g-os bébi ételt minden további nélkül megevett, sőt általában nem volt elég..
Volt kistányérja, olyan 5 centis fallal, abban adtam neki az adagokat, általában tele volt és el is fogyott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!