Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A kislányom 2 éves és nem...

A kislányom 2 éves és nem hajlandó semmit megenni csak a tejet. Januártól házi tejet iszik. Mindennel próbálkoztam már de semmi normális ételt nem eszik meg. Nasit azt szereti de azon kívül csak a tejet issza. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
2023. aug. 25. 07:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam sem eszi a főtt ételeket. Üres kenyér, pizzás csiga, gyümölcs, zöldség bármikor jöhet. Ezeken kívül pufi, néha puding, jégkrém, főtt tojás fehérje, virsli, paprikás szalámi. Ami főtt ételt megeszik az a zöldség és húsleves, meg a cukorborsófőzelék és zöldbabfőzelék meg a sült krumpli, illetve a mekis nuggets(nem kap sűrűn). Ez van, ha a fejem tetejére állok, akkor is. 3.5 éves, régen ennyit sem evett, bízom benne, hogy idővel még több mindent eszik majd.
2023. aug. 25. 08:47
 12/35 anonim ***** válasza:
95%
Lehet hogy én vagyok a szemét, de vagy eszik rendes kaját is vagy nincs nasi. Ha nem eszik abból amit főztem, akkor bepróbálkozok valami mással (nekem is van hogy nem kívánom a babfőzeléket és csinálok pár szilvás gombócot inkább, a gyereknél is lehet ilyen) de olyat nem játszunk hogy nasin él a gyerek. Éhen halni nem fog, amiatt ne aggódj, ha elég éhes lesz akkor eszik.
2023. aug. 25. 09:47
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Másfél éves a kislányom, úgyhogy ami nálunk működik, lehet h a 2 évesnél már nem fog de azért leírom.

Azt javasolták nekünk, hogy minden étkezésnél legalább egy valaki egyen a gyerekkel.

Sajnos ezt nagyon nehezen tartom be, nem nagyon megy, de azt megfigyeltem, hogy ha nem leültetem enni, hanem elkezdek minden bejelentés nélkül enni, akkor ő is akar belőle.

Mi nem tízóraizunk. Ha kap reggelire tejet és még tízórait is, akkor abból az lesz, hogy tízóraira is csak 2 falatot eszik és ebédre sem lesz még éhes.

Nassolás egyáltalán nincs, mivel másfél éves még csak ezért evések után se, de étkezések között meg főleg nincs.

Egy hét családi nyaraláson voltunk, konkrétan semmi normálisan nem evett meg a kislányom, mert mindenki adta neki a rágcsálni valókat. Lényegében tejen és rágcsán élt egy hétig. Amint hazaértünk és nem volt nasi, azonnal normálisan kezdett enni.

Próbálom kihúzni az étkezéseket, hogy elteljen annyi idő két evés között h tuti éhes legyen. Ha fél 12kor már éhesnek tűnik, akkor inkább lemegyünk a játszótérre egy fél órára, az elvonja a figyelmét és éhesen megyünk haza.

Hirtelen ennyi jutott eszembe :)

2023. aug. 25. 10:02
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha adsz neki nasit,miért enne normális ételt?!🤦
2023. aug. 25. 10:11
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj tejet neki. Iszonyat lassan és nehezen emésztik meg. Ugyan ez volt a gyerekemmel. Reggel eltelítette magát tejjel és aztán egész nap nem evett. Amint nem kapott reggel tejet elkezdett normálisan enni.
2023. aug. 25. 10:22
 16/35 anonim ***** válasza:
52%
Ilyen nem létezik. Ha január óta tényleg CSAK ÉS KIZÁRÓLAG tejet ivott volna, már elfogyott volna. Biztos megy a nasika azért.
2023. aug. 25. 10:42
 17/35 anonim ***** válasza:
77%

Úgy érti a kérdező, hogy tejen kívül semmi normális kaját nem eszik meg... csak a nasikat

Nem tudom mit nem lehet érteni..

2023. aug. 25. 10:45
 18/35 anonim ***** válasza:
91%

Ne adj neki nasit. Ha éhes, akkor majd eszik rendes kaját is.

Tejet meg korlátozd. Reggeli mellé (nem helyett, hanem mellé) egy pohár (max 2dl) tej és kész. Ugyanígy vacsira.

Egészséges gyerek idővel enni fog. Nyilván ha opció a ropi meg a pufi a zöldségleves helyett, akkor nem hülye, azt fogja enni. Ha nincs ropi egyáltalán, akkor majd ráfanyalodik a normális főtt kajára. Lehet, hogy nem egyből, de baja nem lesz attól, hogy 1-2 nap éhesen fekszik le aludni, majd rájön, hogy ez neki rosszabb, mint neked (nyilván neked se lesz jó a nyűgös, nyafogó gyerekkel, de az egészsége és a hosszú távú étkezési szokások érdekében ennyit be lehet vállalni szerintem). Ha szenzoros vagy auti vagy valami, akkor nyilván más a helyzet, de gondolom annak egyéb jelei is lennének.

2023. aug. 25. 10:56
 19/35 anonim ***** válasza:
50%
Az én lányom 6 éves múlt és a bolognai tésztán kívül semmilyen főtt ételt nem eszik meg. "Ne adjál neki semmit és akkor megeszi a főtt ételt" anyukáknak üzenem: nem eszi meg. Most voltunk 3 hónapot külföldön, nem volt olyan nasi amit szeret és emiatt nem evett semmit üres kenyéren kívül, le is fogyott.
2023. aug. 25. 11:16
 20/35 anonim ***** válasza:
74%
Azért megpróbálhatja, hogy nem chipszel, ropival meg keksszel tömi....
2023. aug. 25. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.