Mennyit eszik egy 1 év körüli gyerek egy kiváltott étkezésre?
15 hós kisfiú, és én lennék a legboldogabb, ha annyit enne, mint a tiéd.
Reggelire 5-10 kiskanálnyi tejpép/kása, ebédre ugyanennyi főtt étel, és hébe-hóba vacsorára is hajlandó kb. 5 kiskanalnyi kajat, vagy 5 kis kiflifalatkás katonát megenni. Mellette reggel-este tej, néha ritkán ebéd után is. (Anyatej.)
Főétkezésre is ezt adod? Főzeléket husival nem szoktál? Tízóraira vagy uzsira én is ilyeneket adok, de ebédre 30 g húst adtam neki 1 évesen, 180-200 g főzelékkel.
A védőnőnk uzsonnára is főzeléket javasolt hús nélkül, de a fiam nem bír egy nap 2x főzeléket enni.
A fiam 14 hónapos, de 1 évesen is ugyanannyit evett, mint most. Keveset.
Ha kenyér, akkor kb.egy fél, vagy egy negyed toast kenyeret.
Joghurtot max fél pohárral.
Főzeléket, tésztát, ilyesmit max negyed üvegnyi mennyiséget.
Mivel nem jó evő, nem bánom, hogy még 3x iszik tejitalt. 3x240 ml-t.
És nem azért nem eszik, mert iszik. Próbáltuk, hogy nem kap tejitalt nap közben, akkor se evett normálisan. Így aztán maradt a tejital.
A lányom ennyi idősen megevett egy 250 grammos üveges bébimenüt simán. Meg mellé egy kis joghurtot, gyümölcsöt, mikor mit. Ő lazán megevett 1-2 szelet toast kenyeret egy reggelire pl. Vagy 2 virslit. De ő nagyon jó evő volt midig is. Nem volt válogatós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!