A kislányomnak tejallergiája volt/van. A kérdés, hogy hogyan, mivel és mikor lehet újra bevezetni?
Ekcémás, kiütéses lett a tejtől, illetve bukós volt. Sok problémánk volt hozzátáplálással, evéssel.
Nemsokára betölti az egy évet. Már nem írnak fel speciális tápszert, és felírással is elég drága volt.
Felmerült a kérdés mivel és milyen mennyiséggel tudom kipróbálni, hogy elmúlt-e már az allergiája. Érdemes-e most kipróbálni vagy mikor ajánlatt? Semmit sem tudok nem segít senki.
Ha igazi tejallergiás, akkor gondolom jártok gastroenteorológiára.
Az orvost kell megkérdezni.
Nálunk ugyanez volt. Gasztrón voltunk, ott 90% kedvezménnyel írják fel.
Nekünk 2 évesen engedték a visszaterhelést. Persze nem jött össze :)
Volt véres széklet is, aztán diéta után elmúlt. A gasztrosnál voltunk evés problémával, amiről az volt a véleménye, hogy a szülő hibás, hogy a baba nem jól eszik...de ez hosszú történet. A lényeg én az orvosoktól már semmit se várok.
Nem akarom, hogy újra előjöjjenek az evés problémái azzal, hogy adok neki tejeset és megint fájni fog a hasa, aztán hónapokig nem eszik semmit.
Én ezt magamtól nem merném kérdező a lányomnál,pedig gyerekosztályon dolgozom évek óta,ahol csináltunk pár terhelést már. És ha tegyük fel otthon előjönnek tünetei,véres széklet,mit mondasz? Magadtól elkezdted random terhelni az alapján,amit ideírtak?Vállalod a felelősséget is? Én keresnék egy megbízható orvost,akiben megbízol. Vannak olyanok,akikre én se bíznék semmit,de bizony van rengeteg normális is,kérdezz utána ki a legjobb és beszéljétek át. Olyan nincs,hogy mindenki barom...
Illetve láthatod,én írtam a 3#-ast,nekünk másfél évesen engedik visszaterhelni,pont a véres széklet és a késői kiderülés miatt is. Egy másik válaszoló írta,hogy nekik 2 évesen. Ha a tápszer ára a probléma,gasztrós ír fel javaslatot rá,meg legalább átbeszélitek és megvizsgálja a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!