Hozzátáplálás bevezetése, mi kell,mire figyeljek,mi nem kell?
Tiszta zavar vagyok. Mamák nem segitsegem,az ő korukban már egy ennyi idős gyerek- öt hónapos múlt pár napja a kislanyom- szalonnát evett késsel villával (kis túlzással,de értitek..)
A lényeg,hogy elvesztem a BLW,etetőszék,kanalak,itatopoharak,stb világában. Az már megvan,hogy lassan időszerű lesz, a lányom igaz, 100 százalék anyatejes,de nagyon érdeklődik az evés iránt,meg hát ideje is lesz. Az elmúlt hetekben olvastam mindenfelet a neten,meg annak az ellenkezőjét is,olvastam véleményeket,meg azoknak az ellenkezőjét is.
Leginkább az eszközökben vagyok elveszve. Baromi nagy a kínálat,nyilván az anyagiak végesek, és nem tudom mik kellenének pontosan,milyen eszközök. Ezen felül a szék is kérdéses, a kislányom még nem ül stabilan,de olyan széket akarok,amit egész addig használhat amíg normál széken nem tud,és nem foglalja el az amúgy is kicsi,panel konyhában azt a talpalatnyi helyet,ami még van..de azért legyen stabil is az a szék...
Szóval jaj.Tele vagyok zavartsaggal a témát illetően. Nem akarok úgy járni,mint a szoptatassal,mentem tanfolyamra,olvastam mindent is,aztán végül magától kialakul az egész,igaz pokoli volt,se semmi hasznát nem vettem az "előképzettségemnek". Itt azért kicsit más a helyzet,mert minden pénzbe kerül,eladni ha még felesleges lesz valami,csak nehezen lehet még veszteségesen. Vagy mint a 3in1 babakocsi,ami a legfeleslegesebb kiadásunk volt,mert csak hordozoban maradt meg, az autós ülés rész borzalom volt, a sport rész meg behemot nagy,alig várom beszereztek egy ernyőre csukhatót.
Szóval össze tudna valaki foglalni tényleg mi kell,és mit szerezzek be? Ezen kívül kinek milyen jó tanácsa lenne önmagához,aki már hozzátáplál,mit lett volna jó,ha tudsz előre?
(Bocsánat hogy az íráson is tükröződik a zavar,egyrészt a téma miatt is,másrészt baromi fáradt vagyok,nem tudom a foga jön e vagy meleg van nagyon,de pár napja csak orditas van reggel délben este,kezdem azt sem tudni merre vagyok arccal előre..)
Köszönöm,ezek életmentő hozzászólások!
A nem műanyag kanállal kapcsolatban aggályom,hogy megfogja és eldobja,és eltalalál valamit,mondjuk a konyhaszekrény üvegét és puff..
Ez egy minimalista válasz lesz.
1 gyerekem van és amilyen szenzációhajhászás ment minden körül babakorában, borzalom.
El akarnak adni dolgokat jó pénzért, csak erről szól az egész.
Saját véleményem: a blw nekem nem tetszik, úgyhogy ezt nem fogom javasolni.
Etetőszék: vettem egy jó drágán, abszolút nem jött be, úgyhogy vettem egy ikea antilop etetőszéket, ami olcsó és teljesen bevált. Amíg nem tudott ülni, az ölemben etettem, az is jobb volt, mint a hiper szuper első etetőszékünk.
A hozzataplalasban amúgy semmi bonyolult nincsen, nem nagyon alkalmazkodtam a tablazathoz, csak mutatott egy irányt. Első purenek sütőtök, répa, alma, édesburgonya kb. mindegy melyik, én zöldséggel kezdtem.
Egy üveg almareszelot érdemes venni, mert az nagyon simára zuzza az almát.
Műanyag kanál: dm, párszáz ft
Műanyag tányér, pohár: ikea, dm.
Drágát ne vegyél, mert ugyanazt tudja az ikeas 200 forintért.
Kell egy botmixer és ennyi, semmi bonyolult nincs benne.
#1 vagyok, antiloppal kezdtünk, de kicsi a konyha, sok helyet elfoglalt a terpesztett lábai miatt. A hauck széket jófogáson vettem 15 ezerért, hibátlan állapotban.
Kezdetben az antilop tálcájára tálaltam neki az ételt, nem kapott tányért. Később kapott egyet, aminek szilikon gyűrű van az alján, így nem csúszik. Ekkor az antilopról már levettem a tálcát, és az asztalhoz tolva evett. Ha mindenképp akarsz neki kanalat venni, olyat keress, aminek vastagabb a nyele, hogy könnyebben marokra tudja fogni.
Ha pürézni szeretnél, akkor teljesen jó egy dm-es műanyag etetőkanál is, nem kell túlspilázni mindenféle baromsággal (de bőven eleg a fém kiskanál is) . Mi is kaptunk hőre színváltós kanalat, műanyag baba étkészletet (semmire nem jó) twistshake tapadós tányért (2 mp alatt jött rá, hogy kell felszedni)... Ezek mind a szülőnek szólnak, nem a gyereknek.
Köszi nektek..most olvastam el az összes választ gondolom ez mutat valamit a mentális allapotombol meg a kipihentsegembol....vegul a pures út mellett döntöttem, baromi nehéz így is minden segítség nélkül,és végeredményben ugyan ott fogunk tartani. Műanyag kanalat,kis tálat meg egy tanuló poharat szereztem be,illetve egy összecsukható etető széket. Az antilop biztos jó,de asszem írtam,H pici a konyhank,oda egyáltalán nem lenne opció egy nem össze csukhato szék.
Okos Timi oldalat írta valaki,terhesség alatt,mikor még volt időm(O,pedig már akkor is azt hittem,hogy nincs,én balga..) bele bele nézegettem,de mindig csak szar érzésem lett utána. Valahogy engem az ilyen hiper szuper anyukák követése csak lehuz. Ugyh kihagyom most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!