Anyukák segítségét kérném. Hogyan is kell elkezdeni a hozzátáplálást?
Elrontani nem fogod,ez biztos.Viszont ezerféle tanácsot és ezerféle ellen-tanácsot fogsz kapni itt is vagy bárhol.
Egy példa,az unokatesómmal egyidősek a gyerekeink,simán adott neki 1 éve kora előtt olajos magvakat ,mézet,tejet stb.( a védőnő más táblázatot adott neki,láttam is és nem értettem, hogy lehet,hogy teljesen más hozzátáplálási útmutatót kaptunk)
Lehet kezdeni almával, barackkal, krumplival, céklával... ki mivel.
Meg kell főzni és leturmixolni. 2-3 kiskanállal kell adni neki elsőnap.
Aztán második nap picit már többet. Harmadik nap, amennyit elfogad.
Aztán váltasz másik fajta kajára.
Én így csináltam.
De sok anyuka minden nap másik fajtát ad a babának és úgy sincs semmi baja a gyereknek.
Én azért óvatos voltam...
Javaslom kicsit fejlodni, es ne az 1970-es evekbeli trendet kovesd.
Rengeteg naprakesz informacio van a neten, en fejlett orszagbelit olvasnek, ha tudsz angolul. Ha nem , ott a fordito.
Reges reg elavult baromsag ez a napokig tarto bevezetes.
6 honapos kortol MINDEN adhato. Kiveve mez.
Az én kisfiam a héten lesz 5 hónapos, már egy ideje nézegeti ahogy eszünk, így eddig szopogatott cseresznyét, 3 féle barackot, dinnyét, uborkát és egyszer beletapicskolt a tányéromba és rámarkolt a sajtos kiflimre, amit berakott a szájába. Picit cuppogtatta majd elvettem tőle.
Szóval én annyira nem veszem komolyan ezt a 2 hétig szoktatom 1 ételhez dolgot. Megkóstoltatok vele mindent, nyílván a józan ész határain belül.
Nem főzünk nagyon sózott ételeket, így ha valami nem zsíros húsos leves készül, azt is megnyalatom vele csak, hogy szokja az ízeket, meg pempősítek belőle egy falat répát, krumplit.
Nincs ilyen, hogy hogyan KELL elkezdeni a hozzátáplálást. Már abban sincs szakmai konszenzus, hogy 4 vagy 6 hónaposan lehet kezdeni.
Vannak országok, ahol gyümölccsel kezdik, és vannak országok, ahol zöldségekkel kezdik. Én pl.sárgarépát adtam először, aztán sütőtököt. De kezdhettem volna almával, barackkal is.
Van az úgynevezett BLW irányzat, ahol kimarad a pürés állag, és rögtön darabos ételt kap a baba. Nyilván apróra összevágva...
A glutén meg a hús bevezetésére tett ajánlások is folyamatosan változnak. Egyszerűen hallgass a józan eszedre. Ha te magad nem küzdesz semmilyen táplálkotással összefüggő problémával (túlsúly, cukorbetegség, ételintolerancia, reflux, fogászati betegségek), akkor valószínűleg jól csinálták a szüleid, bátran hallgathatsz rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!