Miért nem tud semmit megrágni?
8 hónapos korában elkezdtem bevezetni a darabos ételeket, de szó szerint sehol nem tartunk. Most 12 hónapos.
Mindent csak elszopogat, vagy lenyel úgy ahogy van.
A kekszet próbálja rágcsálni, elől azzal a 6 fogával.
Eddig kenyeret, pogácsát evett, ami "keményebb", tehát nem egy puha zöldség pl, de újabban addig forgatja a szájában, hogy galacsin lesz és kiköpi.
Hiába eszek vele, és mutatom, hogy oldalt is lehet rágni, nem jön rá, mert ott nincs foga, csak ott próbálkozik kicsit,ahol foga is van.
De most addig nem fog rendesen enni, amíg ki nem jönnek?
Borzasztóan kétségbe vagyok már esve, mert senki olyat nem ismerek, akinek 1 évesen nem képes darabosat enni a gyereke.
Igénye lenne rá, mert a szájába rakja, de most már az a minimális siker is, ami volt, visszafejlődött.
Húst például egyáltalán nem tud enni, mert azt nem lehet elszopogatni.
Egyébként túl sokáig nem is gyakorlja az evést, mert 5-10 perc után csak eldobálja, idegből lesepri a tálcáról.
Amúgy minden másban nagyon ügyes, egyre több szót mond, 2 hete elkezdett járni, és mindig mindennel időben is volt, ahogy a "nagykönyvben" van, de ez az evés valami katasztrófa.
Nem a játszótéri anyukákra gondolok, hanem családon belül, soha nem volt ilyen, és persze fáj, ha mindenki mondja, hogy ilyenkor már rég azt kellene ennie, amit mi eszünk.
Most igazából az frusztrál, hogy azt is kiköpi, amit eddig megevett. Úgy éreztem végre haladunk kicsit előre,de most egyik napról a másikra visszafejlődött az evése.
Az én lányom próbálkozik a rágással, de csak ott ahol foga van, tehát csak elől rág valamennyire. Most mondjuk jönnek az őrlő fogai is, az egyik már eléggé szúr, de nem tudom hány hét vagy hónap még mire előbukkan, és,hogy akkor lesz-e bármi változás.
Darabos bébiételt nem is adok neki, mert abból egyszer hányás lett, a dokink is javasolta, hogy vagy teljesen pépes vagy rendes darabos legyen, mert az ilyen kevert sok gyerkőcnél öklendezést, hányást okoz, mert nem számít a sima pépben a darabokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!