Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 3 hónapos lesz a babám,...

3 hónapos lesz a babám, tápszeres. Mikor kezdjem a bevezetést/kóstolást?

Figyelt kérdés
A védőnő szerint már 2. Hónapban lehetett volna kostoltatni, és már bevezetni ezt azt. Én viszont úgy gondoltam hogy ha betölti a 3. Hónapot akkor elkezdem hogy egy hét alma egy hét banán stb. És mire betölti a 4. Hónapot akkor már elkezdem a hozzátáplálást. Viszont első baba így gőzöm sincs hogy kit hogyan. Ezért szívesen fogadnék pár tanácsot, ötletet. Hogyan kezdjem? Mennyivel? Hogy növeljem? Hozzátáplálás hányszor egy nap hogy növeljem stb? Köszi ha segítesz!:)

2023. jún. 1. 21:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
49%
Tuti nem kevered a védőnőt a műkörmössel?
2023. jún. 1. 22:33
 12/24 NTBS ***** válasza:
100%
1-2 hónap múlva.
2023. jún. 2. 06:57
 13/24 A kérdező kommentje:

11 látom gyökereket megint ide hordta a szél.

Képzeld el hogy a szomszéd gyereknek pl már a sóskával pürét javasolta tegnap. Ott voltam hallottam 2 nap van a két gyerek között. Ivott már alma levet, barackot és banán pürét is.

Én nyilván nem adtam neki. De mivel már 2 hóban ezt mondta, ezért gondoltam a 4 hóra. Plussz mivel tápszeres azt mondjàk hamarabb van hozzátáplálás mint az anyatejnél. Mivel pedig védőnő 100 éve gondoltam tudnia kéne hogy mit miután hogyan. De megvárom a 4 hónapot a kóstolással és az 5. Hót a táplálással.

2023. jún. 2. 07:53
 14/24 anonim ***** válasza:
84%

Ne hallgass mindenben az idiota vedonore.

2 honaposan?

Kax 4 honaposan kezd a kostoltatast,ha annyira akarod,de ha kivarod a 6 honapot akkor sem tortenik semmi baj.

Hova sietnel?vagy dicsekedni kell a szomszed Marikanak,hogy a gyerek mar 4 honaposan porkoltet evett?

2023. jún. 2. 08:27
 15/24 anonim ***** válasza:
80%

4 hónapos kor alatt tilos elkezdeni! Nem áll még készen a szervezete. Jelenleg a 6 hónapos kor javasolt, de semmiféleképp nem szanad 4 hónapos kor előtt adni, mert az megágyaz a FELNŐTTKORI emésztőszervi problémáknak. Hidd el tudom mit beszélek, engem is hamar kezdtek hozzátáplálni és rengeteg problémám lett felnőttként.

Régen a túl korai hozzátáplálás volt a divat, időre etetés, időre alvás, sírnihagyás, ringatás nélkül.

Szóval nem, nem kell feltétlen hallgatni a védőnőre ha ezer éves gyakorlatot javasol.

Csak gondolj arra, hogy régen 5 évesek cigiztek meg kávéztak. 10/9 orvos a camelt javasolja. Coca Cola babakortól.

2023. jún. 2. 08:45
 16/24 anonim ***** válasza:
77%
Ez a védőnő nem tudom, hol él. Akik a korai bevezetés mellett vannak, ott is 4 hónapot szoktak mondani. De nekem a védőnőm a WHO ajánlása szerinti 6 hónapot javasolja, igaz, nekem anyatejes a babám.
2023. jún. 2. 09:39
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
De úgy megkérdezném amúgy,hogy magyarázza már el szakszerűen mi szüksége egy 2-3 hónapos babának egyébként például banánra,vagy sóskára. :( Komolyan érdekel,hogy mi szüksége van a tápszer/anyatej mellett erre. Hihetetlen.
2023. jún. 2. 09:53
 18/24 anonim ***** válasza:
78%

6 hónaposan kezdtem a tápszeres kislányommal,de igazán érdeklődő 7 hónaposan lett.

Most 9 hónapos,gyönyörűen eszik már mindent.

2023. jún. 2. 10:53
 19/24 A kérdező kommentje:

Én is furcsáltam. Így nem is hallgattam rá. Nyilván várok. Csak abban voltam bizonytalan hogy 4-vagy 6 hoig várjak.

Mivel a boltban a baba kaja már 4

Hótól van.

2023. jún. 3. 12:04
 20/24 anonim ***** válasza:
Üzlet. A kompot is eladják annak ellenére,hogy káros.
2023. jún. 3. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!