Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Meddig kell babavizet használni?

Meddig kell babavizet használni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 éves lesz 2 hét múlva, még szoptatom, de már egyre ritkábban, vizet szokott még ezenkívül inni, Hozzátáplálás óta palackozott babavizet kap. Meddig tanácsos ezzel itatni?
2023. márc. 1. 08:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kb 9 hós korukig forraltam.

Akkor hagytam abba mikor láttam h a kismedencéből lefetyelik a vizet nyáron 😅

Gondoltam innentől már mindegy

Egyébként 1 éves korukig mondják, de nem hinném h 2 hét ide vagy oda számítana

2023. márc. 1. 09:56
 12/17 anonim ***** válasza:
51%
Én szűrőkancsóból adtam csapvizet a gyereknek az elejétől, a babavíz akkora kamu parasztvakítás, mint kis tasakos cicatej :D lásd mezei ásványvíz és laktózmentes tej.
2023. márc. 1. 09:56
 13/17 anonim ***** válasza:
66%
Itthon a szűrőkancsó is hatalmas parasztvakítás, csak szólok. ;) Ráadásul, ha az ember nem cserél elég sűrűn szűrőpatront, több kárt okoz, mint hasznot.
2023. márc. 1. 10:03
 14/17 anonim ***** válasza:
52%
Sosem használtuk mi sem. Mondjuk, ő is 5-6 hós korától kapott csak, mikor elkezdtük a hozzátáplálást. Van szűrőnk, meg eleinte fel is forraltuk, de nem sokáig, szerintem kicsit túlaggódják ezt (is) sokan.
2023. márc. 1. 10:04
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Kb 1 éves koráig vettem neki babavizet DE sosem forraltam (pedig állítólag felbontás után 24 órával kellett volna), itta amíg el nem fogyott, akár egy hétig is.

Azóta sima ásványvizet kap, mi is azt isszuk, csapvizet csak főzésre használok.

2023. márc. 1. 10:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Sosem adtam babavizet, mert vízügyi szakos fősulira jártam és megtanultam, hogy mennyire káros a műanyag flakon, amiben tárolják. Melegítés hatására xenoösztrogének szabadulnak ki belőle. Melegítés alatt értsd, hogy pl. süti a nap a kamionon. Szóval nem, sosem adtam neki.
2023. márc. 1. 19:45
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi csak utazásra, végszükség esetére vettünk babavizet, egyébként sima csapvizet kapott forralva kb. 1 éves koráig. Ez úgy nézett ki, hogy a férjem felforralta a vizet a teájához, a maradékot pedig itta a baba. Egyrészt 6 hónapos korától itattuk csak vízzel, másrészt akkor még csak 1-1 kortyot ivott (viszont rengeteget szopott). Kérdeztem a védőnőt, szerinte ez így teljesen jól volt.
2023. márc. 2. 00:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!