Hozzátáplálás megkezdésénél egy nap hány alkalommal kell pépet adni a babának?
Minden étkezésnél kell néhány kanállal?
Vagy megvan melyik étkezésnél kell?
Nálunk 5-6 etetés van 2-3 óránként (tápszer ~90-120 ml).
9kor kel a babám, nálunk akkor vagy fél 10kor van az 1. étkezés.
Almára gondoltam kezdésnek 🙂
Köszi a segítséget 😊
Teljesen mindegy, ahogy nektek kényelmes. Új ételeknél jobb délelőtt adni, hogy észre tudd venni, ha baja van tőle. Mennyi idős?
Én nem almával kezdenék a helyedben, mert az nagyon savas. Inkább zöldséggel.
Ma töltötte a 20. hetet úgyhogy lassan szeretném kóstoltatni :)
Nincs erre akkor külön szabály, hogy mondjuk csak x étkezésnél kapjon pépet?
Egyenlőre csak egy hónappal szeretnék max tervezni, hogy átláthatóbb legyen ez az egész :)
Zöldségnél mivel érdemes kezdeni?
Krumpli? Sütőtök?
1. vagyok. A 6 hónapot érdemes kivárni, előtte még fejletlen gyomruk.
Persze, kínálhatod többször is egy nap. Sütőtök teljesen jó.
Nincs kőbe vesve, hogy egy nap hànyszor, mit ès csak pepet lehet. Betöltött 6. honap előtt nem kèsz a babak emèsztőrendszere mast feldolgozni mint anyatejet vagy tapszert.
Utàna a legegyszerûbb valami idènyzöldsèget vagy -gyümölcsöt adni neki. Ha dèlelőtt adod, akkor mèg alvasidő előtt kiderülhet, ha allergiàs rà. Ha delutàn adod, akkor ha maszatos, akkor egybevonhatod a lemosàst a fürdèssel.
Lehet pèpet kanalazni, vagy falatkakat adni. Ha falatokat adsz, akkor arra kell figyelni, hogy ülni màr tudjon a gyerek, ès akkora darabokat adj, amit kèzbe tud venni, ès puha legyen, ne törhessen le belőle belèlegezhető darab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!