Anyatejes babák hozzátáplálásánál víz?Kell a ht megkezdése után vizet adni a babának,vagy ez után is elég az anyatej mint folyadék?
Figyelt kérdés
#Víz,anyatej
2021. febr. 18. 21:22
1/10 anonim válasza:
Érdemes adni. Nekünk a gyerekorvos ajánlotta. Szokja az ízét is. Meg pl.etetéskor jó ha tud kortyolni evés közben.
2/10 anonim válasza:
Elég, sőt, az a legjobb, főleg ha van. De azért talán nyáron lassan el lehet kezdeni próbálgatni:)
3/10 anonim válasza:
Én adtam, minden étkezésre. Az én lányom hamar rászokott. Szereti, kéri. Evés közben és közte is.
4/10 anonim válasza:
Elvileg én úgy tudom,hogy kell. Gyakorlatilag az én fiam nem fogadta el 1 éves koráig. Addig napi fél deci vizet ivott,de volt olyan is hogy csak egy kortyot. A pisis pelusok száma rendben volt,nem volt székrekedése sem,így én nem aggódtam. Viszont én csak vízzel próbálkoztam. Lehet az üdítőt vagy teát itta volna,de azt nem akartam. Úgy voltam vele akkor inkább szopjon ha nem kell víz. De nem bántam meg,hogy nem kínáltam mással,mert azóta megszokta és szívesen issza a vizet. 2 éves.
5/10 anonim válasza:
Én a hozzátáplálás kezdetekor adtam neki először vizet, és onnantól mindig megkínáltam evés után, akkor is csak 2 falatot evett. Rögtön pohárral kezdtünk, mert cumisüveg alapból nem volt. Így nagyon hamar megtanult pohárból inni és megszerette a vizet is. Nem is iszik mást a mai napig sem, csak vizet. Mást csak alkalmanként, de akkor is csak pár kortyot és inkább a vizet kéri
6/10 anonim válasza:
Èn kb 8 hònapos koràtòl adtam, pohàrbòl. Addig annyira keveset evett szilàrdat, hogy folyadèknak elèg volt az anyatej.
7/10 anonim válasza:
Kell hozzátáplálás megkezdése után vizet adni.
Én 2 évig szoptattam igény szerint. 6 hónapos korától kapott vizet.
De minden étkezés után szopott is, főleg az elején.
8/10 anonim válasza:
7es vagyok.
Szóval nem vagy-vagy a dolog. Kaphatja mind a kettőt (anyatej, víz). Miért ne kaphatná?
Nem értem, miért így van feltéve a kérdés. Mintha a kettő kizárná egymást.
9/10 anonim válasza:
6 hónapos. 5 hósan kezdtünk el kóstoltatni, Ht kezdetétől kapja, előtte kínáltam, de nem fogadta el (100% anyatejes volt). Megszokta, mennyiségeket nem iszik még belőle, de már elnyammogja. Nem mindig adok, sokat szopizik, rengeteget pisil. Ahogy majd nő a hozzátáplált étel mennyisége, úgy növelem a víz mennyiségét is, de egyelőre még nem cél az étkezés kiváltása.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!7-es,úgy értettem,hogy elég -e anyatejjel kínálni evés után,vagy vízzel kellene -e.Azóta olvastam,hogy vannak olyan ajánlások is,amik szerint igény szerint szoptatott babaknak elég lehet egy éves kortól adni vizet.Szóval ilyen is van.De védőnőt is megkérdeztem,szerinte is kell vízzel kínálni,legfeljebb nem fogadja el.
2021. febr. 20. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!