Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor váltottatok tápszerről...

Mikor váltottatok tápszerről tejre/kakaóra?

Figyelt kérdés
Elmúlt 1 éves a fiam.A tápszer fogyóban és arra gondoltam már tejet vagy kakaót adnék tápszer helyett.Nem korai még?A védőnő azt mondja nyugodtan.Laktózérzékenység kialakulhat a későbbiekben esetleg hogy már most adom neki a tejet?
2022. jún. 16. 16:54
1 2
 11/19 babyboom567 ***** válasza:
26%

Mint írtam, a feldolgozott élelmiszerek 80% ipari hulladék,mi ebből konkrétan tejet nem eszünk.De mivel nincs lehetőségünk a panelban gazdálkodni,mi is bolti dolgokat eszünk.A bolti tej számomra gusztustalan.

Milyen ember vagyok szerinted, azért mert leírtam egy konkrét tényt?Vagy hogy a virslibe ,parizerbe mindent beledarálnak?Ez miben befolyásolja, hogy milyen ember vagyok?

2022. jún. 16. 18:59
 12/19 anonim ***** válasza:
20%

Bár nem én írtam, de pl mi ezt esszük:

Zöldség

Gyümölcs

Teljes kiőrlésű pékáru

Hüvelyesek

Teljes kiőrlésű tészták

Magvak

Rizs

Ezekben minden benne van, ami kell az embernek.

Amit nem eszünk: hús, tojás, tejtermék

Ezekben semmi olyan nincs, amire szüksége van az embernek.

Hogy ezekből te kitalálod, hogy milyen ember vagyok, hát írd meg kérlek :)

2022. jún. 16. 20:31
 13/19 anonim ***** válasza:
60%

Arról hallottál már, hogy a teljes kiőrlésű cuccok tele vannak szeméttel?

2022. jún. 16. 20:50
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Biztos nem annyira, mint a fehérlisztes.
2022. jún. 16. 20:59
 15/19 anonim ***** válasza:
47%
Most komolyan a teljes kiőrlésű dolgok ellen kampányoltok? A magyarok étkezése visszafejlődik lassan... De engem nem érdekel, egyetek, amit akartok.
2022. jún. 16. 21:03
 16/19 anonim ***** válasza:
66%
Nekünk a védőnő 2 éves korig ajánlotta a tápszert, addig is adtuk a lányunknak.
2022. jún. 16. 21:28
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

Nem váltottunk, egyszerűen elhagytuk az esti tápszert, volt vacsi és mellé víz. Mi sem iszunk tejet, csak néhanapján a férjem, nekem tök idegen ezt a napi szintű tejeztetés.

A kakaózás pláne, nem értem, miért kell már 1-1, 5 évesen rá szoktatni az ilyen cukrozott dolgokra, úgyis biztos kap mellette naponta édes pékárut meg dörmit meg a franc tudja mit, minek még egy plusz cukros étkezés?

2022. jún. 16. 21:37
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobb lányom 1,5 éves korában kapott reggel tápszer helyet tejet.

Kisebb 1 éves korában elutasította a tápszert, tejitalt, a tejet sem fogadta el.

2022. jún. 16. 21:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Kövezzetek meg, de en nem adok kakaót (es ezzel együtt semmi cukrosat) a másfél eves kisfiamnak. Sajnos a kakópor tele van cukorral, illetve a kakaonak / Csokinak van egy bizonyos koffein tartalma (230gramm koffein / 100g).

Én es az öcsém is ittunk kakakot, emlékszem tisztán, h az öcsém cumisuvegbol itta reggel a kakaót es abban az idoben (10-en-20-on pár eve) ez ugymond normalis es elfogadott volt a kakaós csigaval es cukros társaival együtt, de en szerintem egy 3 eg alatti gyereknek semmi szüksége nincs ra (nekunk is csak élvezeti cikk) es mivel az ízlés, kaja preferencia nagyban befolyásolható az elso években, illetve a korai cukorfogyasztás hajlamossá tehet a cukorbetegség es fog problémákra, en inkább melloznem. Nem beszélve arról, h este a kakaó pláne iszonyat fel tudja pörgetni. Ha mindenképpen hasonlót adnál, akkor szerintem inkább karobból keszitsd, abban nincs koffein.

Majd oviban es suliban úgyis találkozik sok ilyennel.

2022. jún. 30. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!