Nem korai még a hozzátáplálást elkezdeni?
Először is, a 6 hónap az egy ajánlás... 4 és 6 hónap közt bármikor elkezdheted.
Másodszor. Ha el is kezded, az első hónapokban gyümölcs, külön főzött főzelèk... a saját kajátokból kivett fűszeres kaja majd olyan 8-9hónapos kora körül
Én mind a 2 gyerekemmel 4 hónaposan kezdtem, pont ezért, mert kinézték a szánkból. Imádnak enni (a kicsi most fél éves)
A "kinézi a szátokból" az csak egy és nagyon is csalfa jel az érettségre. Kinézné az alkoholt és a kávét is, mégse adsz neki, nem igaz?
Ennél többnek kell teljesítenie, hogy érdemes legyen megkezdeni.
Minimum ölben "ülve" stabilan tartja a felsőtestét? Divat pihenőszékben etetni, de nem egészséges.
Nyúl a tárgyakért, képes a szájához vinni? Nem jó tömni mint a libát, az a kívánatos, ha ő is nyúl a kanálért.
Leépült már a nyelvkilökő reflex? Ha az üres kanalat közelíted a szájához tátog vagy kilöki a nyelvével?
Stb.
Lehet korán kezdeni a hozzátáplálást, de ha sikert is szeretnél, nem jó kapkodni. Abból lesz a sok kudarc.
Nálunk is kinézte a szánkból a kaját, de en megvártam a 6 hónapos kort.
A férjemnek gyomorégése van, ha elmegy a konyha mellett, persze anyósom szerint fél évesen már mindent is ehetett volna, após szerint meg a "mieink is felnőttek rajta", ja fel.... Én az ajánlást követtem. Lehet így is érzékeny lesz a gyomra, de legjobb tudásom szerint kezdtem a hozzátáplálást.
Semmiképp sem agyon fűszerezett levessel.
De ha még most lesz 4 hónapos, a tápszeres babáknak sem ajánlják, nem anyatejesnek.
Szerintem az hogy kinézi a szátokból nem tudatos, hiszen fogalma sincs mi az,az íze, semmiről, nem azért nézi ki, mert kívánja hanem mert nem tudja mit csináltok.
Mindenképp várnék még.
4 hósan kezdtem, de nem hús levessel, odáig el kell jutni.
Mi nem gyümivel kezdtük mert, nem szerette és savat csinált neki.
Azt mondta a védőnőnk, hogy legkorábban 4 hónaposan el lehet kezdeni a hozzátáplálást, de csak óvatosan, mert meglehet h még éretlen a bélrendszer.
Én 5 hónapos korban tervezem.
4 hónapos a lányom, “kinézi a számból” az ételt, csapkodja az asztalt, de nem kap még. Anyatejes, majd 1,5-2 hónap múlva kezdjük, ha megérett rá.
Nem kell rohanni, ez nem verseny. Anyós korában máshogy volt, meg az idő is szépített a dolgokon.
Anyum szerint másfél évesen szobtiszták voltunk…én meg emlékszem, hogy tesóm ki volt kötve a bilire, és addig ott volt, míg nem produkált valamit. Nyilván ez nem szobatisztaság.
A tàplálkozástudomány folyamatosan fejlődik. Ma már nem az az ajánlás, mint 5 évvel ezelőtt. Pláne nem az, ami 25-30 évvel ezelőtt volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!