Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzatáplálás? Most akkor...

Hozzatáplálás? Most akkor hogy is?

Figyelt kérdés

Elkezdtem a kóstóltatást.

Gyerekorvos annyi tanacsot adott, első nap 1-3 kanállal, 2.nap 3-5kanállal, 3.nap 5-8kanállal mehet. Eddig oké.

Almával és krumplival eddig ezt megcsináltam.

2x3 napnál járunk.

Tervbe van még pár dolog (répa, sütőtök, banán, stb...)

Viszont amit nem tudok.

Ugye új ételt bevezetni a fent említettek szerint, fokozatosan. Ez oké. De most vevezettem az almát, krumplit, vezetgetem tovább be a többit? Mikor adok mennyiséget neki? Mikor váltok ki étkezést?

Ha mindig csak bevezetek, nem haladok, ugy érzem. Hisz van mig bevezetni.

Mikorra és hogy derül ki, ha valamitől baja van?

Gyerekorvos ennyi tanácsot adott, védőnő meg még ennyit sem.

2022. jan. 28. 15:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%
2-es, ezt nem reklamoznam, hogy igy eteted a gyereked, ez a rengeteg szivecskes smiley meg - bakker nem a dedoban vagyunk 🤦🏻‍♀️
2022. jan. 28. 16:59
 12/18 anonim ***** válasza:
82%

Na mi van, fáj az igazság?

Nem hisztizni kell és megsértődni, hanem elgondolkodni, a gyereked egészsége érdekében. Mert érte felelősséget vállaltál, akkor ne derogáljon már normálisan etetni.

Nem is tudom, hogy jön ide a b*szatlanság meg hasonlók, gondolom, milyen népség lehettek, ha így beszéltek és így esztek...

Ja, és mellesleg a kommentem a témához fűződött, nehogy a kérdező komolyan vegye, hogy normális, ha egy gyerek majdnem két éves korára még egy karfiolt sem kóstolt meg, nemhogy mást...

2022. jan. 28. 17:17
 13/18 anonim ***** válasza:
3%

Nyugodj meg, kedves 15ös Válaszoló (így megfelel a stílus? Vagy ő királyi fenség jobb lenne)?

A gyermekem nem kifejezetten szeret enni, amit szeret, azt megeszi...nagyjából. Volt kire ütnie, én is, apja is válogatósak voltunk, vagyunk. Így azt adom neki, amit szívesebben fogyaszt. Éhen nem hagyom, csak mert ragaszkodom a jégcsap retekhez...

Kósolta a spenótot, a tököt, hagymát...kiköpte. Feszítsem ki a száját és nyomjam le a torkán?

Na, ez van, ez az igazság (ahogy Te fogalmaztál, fáj az igazság). Ez így stimmel? Különben is, mif*sz közöd hozzá? Csókoltatlak 💝😘

2022. jan. 28. 17:26
 14/18 A kérdező kommentje:

Most komolya azert kell idejőnni, hogy köpködjetek a másikra?

Kb a 2es adta a legnormálisabb választ. Neki hálás vagyok.

Meg annak, aki a KÉRDÉSEMRE VALASZOLT.

Azert idejönni, hogy mert nem adott karfiolt ezert vágjuk at a nyakát kb, na ez nagyon gáááz.

Ha segiteni nem tudsz, akkor mi a bánatnak kommentelsz? Nem tetszik?! Görgess tovább, nyomj egy nem hasznost, vagy bánom is én.

Tényleg sok kielegületlen, otthon elhanyagolt fotelhős mama jár ide okoskodni. Mert csak azt tud, nem segíteni...

2022. jan. 28. 17:29
 15/18 anonim ***** válasza:
62%

"Feszítsem ki a száját és nyomjam le a torkán"

Na, egyből változik a sztori. Eddig nem azt írtad, hogy nem szereti a zöldségeket, hanem hogy legalább egy tucatot még nem is kóstolt, és az azért gáz, hogy a zöldségeket még bevezetni sem igyekszel....

2022. jan. 28. 17:44
 16/18 anonim ***** válasza:
71%

Ja, kérdező, nagyon hasznos választ adott a 2-es :D

Egyrészt nem, egy egy éves gyerek esetén egyáltalán nem számít jónak, ha csak egyetlen étkezés van kiváltva, ahogy a 2-es írja.

Másrészt, nem az egy darab karfiol volt a gond, hanem az, hogy azt írja, legalább egy tucatot még nem is kóstoltatott(!) vele lassan 2 évesen, ami nagyon felelőtlen dolog, hát mit ehet akkor az a gyerek...???

A 2-es nem normális választ adott, hanem nagy hülyeségeket írt, amiket senkinek nem szabadna jó tanácsnak venni a mézes-mázos modor miatt.

" Ha segiteni nem tudsz, akkor mi a bánatnak kommentelsz"

Segítettem neked, mert elárultam, hogy a 2-es hülyeségeket ír :D

Egyébként nem kell túlizgulni, adj neki mindenféle újonnan bevezetendő ételt 2-3 napig, aztán elkezdheted keverni is őket.

A kiváltással nem muszáj rohanni, mi 5,5 hósan kezdtük, 6,5 hósan váltottuk ki a tízórait, kb. 7,5 hósan az ebédet, 8,5 hósan a vacsit, a többi még szopi.

2022. jan. 28. 17:51
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Hù, ez ìgy nagyon túl van bonyolìtva. Ritkàn allergizàlò ètelekből lehet egyszerre többfèlèt is kìnàlni. Ès kaphat annyit, amiennyit szeretne. Ennyi idősen mèg ideàlis, ha előbb kap anyatejet ès utàna szilàrd ètelt, de nem kell pàr falat utan elvenni tőle, ha szìvesen eszi.

Mi falatkàkat adtunk, amit maga megfoghat. Lassan haladtunk, napi 1x evett kb 8 honapos koràig, de akkor szìvesen kòstolt ès szerette a zöldseget, gyümölcsöt.

2022. jan. 28. 18:10
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
2022. jan. 28. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!