Hozzátáplálást már 1,5 hónapja próbáljuk, de még mindig nem akarja a babám elfogadni a kanalat, sőt semmit. Egyszerűen nem akar enni. Mit tegyek ?
Eleve 6 hónaposan kellett volna elkezdeni (igen, tapszeresnek is !)
Jelzi neked, hogy meg nem érett ra, nem veszed eszre ?? Miért kell eroltetni ?Varj per hetet, nem vagytok semmiről ellesve, sok baba 8-9 hónapos korara Erik meg a hozzataplalasra.
Üveges baba etelt probaltad?
Lanyom az elejen jobban szerettr mint a hazi kosztot, föleg amibe hus is volt.
Ha ez se valik be akkor puha pici gyümölcs, zöldseg, darabkakat tegyel le ele, lehet, hogy ha kezzel ö maga eszik akkor jobban meg tetszik neki az etelek ize.
Gyerekorvos tanácsára keztük el 5hósan.
Szilvat üveges boltit próbaltuk, de nem aratott nagy sikert az sem. Puha darabkákat kipróbalom, lehet tényleg úgy érdeklődőbb lenne. De le fogja tudni nyelni? Ülni még nem nagyon ül.
Ismerösöm kisfia csak igy evett. Kezzel egyedül. Most mar 1 eves es fogadja a kanalat is. Puha kis kifli, hus, zöldseg, gyümölcs darabkakat izlelgetett.
Nagyon nehez most neked es en meg ertem, hogy felsz, es a leg jobbat akarod a babadnak
Tápszeres fiammal, fél éves kezdtem a kóstoltatást. Ami tényleg nem volt más, mint kóstolás, ugyanis 9-10 hónapos koráig semmiből nem volt hajlandó két-három kanálnál többet enni. Én izgultam, a doki meg a védőnő nyugtatott, hogy ne aggódjak, vannak ilyen babák.
Aztán kB 10 hónapos korában meg átkattant valami nála és rohamtempóban kellett 3 étkezést is kiváltani, pedig addig nem is érdekelte az evés. Kóstolt ő mindent amit korának megfelelően ehetett de addig nem evett belőle mennyiséget.
4
Viszont a gyerek sem olvasta a nagykönyvet.. annyi mindent javasolnak a dokik.
Nem kész rá.
Pár nap pihi után kezd újra.
Ne görcsölj rá ( mint én 😔), mert 3,5 èvesen sem fog enni rendesen a gyerek..
100 %-ban igaza van az elsőnek.
Én sem értem, hogy miért nem lehet a gyerek jelzéseit figyelembe venni.
Ezzel csak szivatod őt és magadat is.
Eleve a ht-re való érettség egyik kulcstétele az,
-hogy nyitja a száját és nem tolja ki az ételt. (azaz a nyelkilökő reflex leépült)
Amíg ez nincs meg, a gondolatát is el kellene vetni a hozzátáplálásnak.
És van még ezen túl több kritérium is, aminek szintén teljesülnie kellene ahhoz, hogy ne kudarc és rossz élmény legyen az egész:
- min. ülben ülve megtartja magát (mert a mozgásfejlettsêg összefüg az idegrendszeri éréssel, ami szintén elengedhetetlen a ht-hez);
-szem-kéz koordinációja elég fejlett: nyúl az ételért.
A hozzátáplálásnak nem az lenne a célja, hogy tömöd a gyereket, hanem hogy megszeretteted vele az evést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!