Mikor kezdtétek a blw-t? Ha a baba csak 11 hós korában képes egyedül stabilan ülni, nem késő akkor kezdeni?
11 hónaposan már eleve darabosat kellene tudnia enni..
A blw eleve azt jelenti, hogy a gyerek nem kap pépes ételt, hanem apró falatokat.
"A BLW (baby-led weaning), vagyis az igény szerinti hozzátáplálás ha egyszerűen akarunk fogalmazni, azt jelenti, hogy elfelejtheted a püréket és az etetőkanalakat, és hagyod, hogy a baba magától, önállóan egyen.
Mikor áll készen rá?
Érdeklődik az ételek iránt.
Képes megfogni a falatokat.
Segítség nélkül ül. A BLW nem biztonságos, ha a kicsi még hajlamos eldőlni, vagyis nem tudja magát megtartani ülő helyzetben.
Már nem tolja ki az ételt a nyelvével."
Ezért tartom amúgy hülyeségnek ezt.
persze értem, vannak babák akik egyáltalán nem eszik a pürét..
Alapból csak 11 hónaposan ülni tudni elég késő..
A legkisebb agyalás, hogy BLW legyen.
(Egyik gyerekem màr 10 hónaposan járt)
Amúgy olyan 7-8 hónaposan szokták kezdeni legkésőbb.
6os! 10 hónapos korig "kell" ülni. De ha 11 hónaposan ül, akkor mi van?
Járni meg 18 (!) hónapos korig kell!!
Ölben ülve etethető ülni tudásig😊
Az én lányom 6hónaposan már ült, de 7hónapos volt mikor elkezdtük. Addig meg volt neki a nyelvkilökő reflex
Nekem halvány lila gőzöm nem volt kb 1 évvel ezelöttig a blwről.
2 és fél éves a fiam, vele a következőképp csináltam.
4hósan kezdtük, 6 hós koráig rengeteg dolgot be is vezettünk. Addig pürésen ette. 6honaposan gondolt egyet, ökölődött ha pürét próbáltam adni.
1 hónapig villával tört kaját kapott. Majd úgy 6és fél-7 hónaposan megült, onnan kapta maga elé a falatkákat és ette egyedül.
Ez lényegében a blw.
Nem. Lényegében te nem blwztél
Te csak simán hozzátápláltál, csak előrébb hoztad a falatkák adását
A blw alapból falatkákkal kezd nem pürésít és nem tör villával
Legfőképp pedig nem kezd 4hónaposan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!