Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor kezdtétek a hozzátáplálást?

Mikor kezdtétek a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

4 hónapos a babám, szépen gyarapszik, egy hónap alatt 600g-ot, csak anyatejes.

Voltunk a héten védőnőnél, aki azt mondta, hogy ha egy hónap múlva nem hozza a hízást, már nem kell tápszerezni, kezdhetjük a hozzátáplálást, mondom oké.

De ma a gyerekorvosnál voltuk és ő meg azt mondta 5 hónaposan kezdhetem krumpli répával.

Mindenhol 6 hónapot olvasok, úgy is terveztem.

Ez lenne az új ajánlás vagy mi történt?

2021. nov. 12. 12:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%

6 hónaposan,addig csak anyatej.

A gyerekorvos nekem is ajánlgatta már 4 hónaposan a ht-t,holott rendesen gyarapodott. Most ez a divat,minél hamarabb egyen..

Ha szépen gyarapszik,én kivárnám a 6 hónapot a helyedben. Anyatejet többet nem kap,enni meg ehet 100 éves koráig. :)

2021. nov. 12. 16:29
 12/14 anonim ***** válasza:
73%

100% anyatejes babámat 4,5 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni egyeztetve a gyermekorvossal mert nem gyarapodott. :(

Sajnos nagyon durván refluxos, és hiába evett, minden kijött belőle, sőt volt hogy több mint amit megevett. Azért tudom, mert minden evés élőtt-után mérnem kellett. Voltunk vele kórházban is, kapott sűrítőt, de nem volt jelentős javulás. Most hogy egy hónapja már eszik pépet, legalább minimálisan megindult a súlya. Bukások még mindig vannak, de legalább a sugárhányás már nem jellemző. 5,5 hónaposan 5700 g.

2021. nov. 15. 12:19
 13/14 anonim válasza:
6 és fél hónapos a kislányom,100% anyatejes...gyümölcsöket már eszeget,de egy étkezést sem váltottunk még ki😊
2021. nov. 16. 23:11
 14/14 anonim ***** válasza:
74%

12

Igen,ezt tartom indokolt hozzátáplálásnak. Kitartás,elvileg lassan ki kell nőnie a bukásokat, erősödik a záróizma és jobb lesz a dolog. A fiam is bukott még 6 hónaposan,aztán elmúlt hamar.

2021. nov. 17. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!