Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Babátok mennyi idős korára...

Babátok mennyi idős korára sikerült kiváltani az első étkezést?

Figyelt kérdés

Anyatejjel táplált babák anyukáit kérdezem, főként azokat, akiknek nem ment könnyen.

Az én babám 8 hónapos lesz, de nagyon sokszor szopik még.

Éjjel is kel mostanában 3 óránként, nappal is 2-2,5 óránként szopik.

Szóval összesen éjjeleket beleszámítva simán szopik 8-9x egy nap.

Lassan két hónapja kezdtük a kóstoltatást, de nem eszik nagyobb adagokat, van amikor épp, hogy csak 2 kanállal, pláne ha zöldségről van szó.

Viszont volt, hogy megevett nagyobb adagot gyümölcsből. Nagyon változó.

2021. okt. 14. 09:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kisfiam is csak anyatejes volt. 6 hónaposan kezdtük a hozzátáolálást. Ugyanúgy mint a tiéd, gyümölcsöt imádta, zöldséget szinte csak az édesburgonyát, mert ugye az is édes. Így abba csempesztem bele minden mást. Az üveges húsos kajákból is csak az édesebb fajtákat ette meg.

Először 7,5 hónapos kora körül sikerült kivaltani a tízórait, mert az ugye gyümölcs volt. Az ebéd volt az utolsó amit kiváltott. Aztán elkezdett ő is éjszaka sűrűbben kelni,mert kevés volt neki este csak a tej. Akkortól fürdés előtt fél órával kapott vacsorát és alváshoz cicit. Újra aludt éjjel.

Kb havonta hagyott el egy-egy cicit. Most 11 hónapos múlt, csak reggel és este cicizik és azt eszi amit mi. Így fűszerezve a zöldségeket is megeszi. De a gyümölcs meg most is favorit.

2021. okt. 14. 13:54
 12/14 A kérdező kommentje:

Hasonló helyzetben vagyunk. :D

Vacsorára mivel kínálod? Próbálhatok neki rizspéptől (amiben szentjánoskenyér van)elkezdve mindent, de csak az édes gyümölcsök csúsznak.. meg ahogy írtad, az édesburgonya.

Persze türelem tudom, mint ahogy a válaszolók írták.. :)

2021. okt. 14. 14:04
 13/14 anonim ***** válasza:

#11 vagyok

Milupa tejberizse bejött a kis édesszájúmnak pl, mert édeskés. Ilyen tejpépeket 6 hónapos korától kaphat. De pl falatkákat is adhatsz neki, vagy főzeléket, vagy banán túróval. Ha már tojást eszik babacsinta.

2021. okt. 14. 14:09
 14/14 A kérdező kommentje:
Megnézem a tejpépet, csak láttam allergéneknél a tejet, ezért nem mertem. Sajnos még nagyon le vagyunk maradva, se tej, se túró, se tojás. Sőt a darabosabb ételektől öklendezik. :/ Köszönöm a tippeket, később hasznát fogom venni! :)
2021. okt. 14. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!