Volt akinek nagyon soká sikerült csak étkezést kiváltani?
az én fiam 10 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, még kóstolás szintjén sem fogadott el addig semmit. Nem volt gond, mert gyarapodott és volt tejem bőven. aztán lassan-lassan megkóstolgatott ezt-azt, de semmi pépeset, hanem rögtön darabos ételekért nyúlt. Persze ezeknek egy jó része távozott is a pelenkába emésztetlenül:) A világon semmi baja nem lett, de még jó darabig eltartott, míg azt mondhattam, hogy pl. "ebédelt", és utána persze még kapott anyatejet is, tehát akkor sem váltott ki egy teljes étkezést a szilárd étel. Több, mint egy éves volt, mire nálunk az is eljött.
semmi baja nem volt, a súlya szépen ment, és akkor volt a legegészségesebb.
Igaza van a védőnődnek, nem érdemes ezt siettetni, ha van tejed.
Dehogy baj :) Annyit adj neki, amennyit szeretne enni.
Védőnő nekünk is mesélt olyat, hogy 10, sőt 12 hós korában sikerült a babát rávenni arra, hogy egyen valamit, addig szopizott / tápszert evett.
Lányomnál is szenvedtünk, tartottunk is 2 hét szünetet, mert nem akarta a száját sem kinyitni.
Még bőven az anyatej a babák fő tápláléka ebben a korban, miért gondolod, hogy nem jó, ha ugyanannyit cicizik, mint előtte? Idő kell a szervezetének, hogy hatékonyan megtanulja megemészteni és be is építeni az anyatejtől (tápszertől) eltérő, új, szilárd táplálékot, addig nagyon is rendben van, ha még sokat cicizik.
ha a védőnő szerint is rendben van így, akkor mi a gond, Rokonok macerálnak, vagy más anyukák, Vagy már neked terhes a szoptatás? Csak kérdezem....
Az egyébként jó, ha nyitott minden új ízre a kicsi, az én fiam is ilyen volt, amikor végre elkezdett kóstolgatni, igaz, később meg nagyon válogatós lett, a mai napig is az:)
kedves UTolsó válaszoló!
nem tudom, milyen jogon és alapon merészelsz ősanyának nevezni, meg kitalálni, hogy 5 éve skoráig szoptatom a gyerekem.
Talán az elkerülte a figyelmedet, hogy egy 7 (!!!!) hónapos kisbabáról van szó. Ha szerinted ostobaság az, hogy ilyenkor még az anyatej/tápszer a gyerekek fő tápláléka, és mellette fél éves kor körül kell elkezdeni a _hozzátáplálást -, akkor a te felkészültségeddel és tudásoddal van a probléma. Önbizalmaddal szerencsére nem, az is valami:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!