Adhatok-e felvágottat a babának vagy mivel tudnám kiváltani?
Másfél évesem eszik már bőven színhúst, csirke, pulyka, hal, marha, borjú, bárány, sokfélét végigkóstólt már.
De a felvágottaktól, virsliktől nagyon tartok, teli vannak E betűkkel. A férjem is tiltja őket.
A családom szerint pedig szó szerint éheztetem azt a szegény gyereket, hogy nem ehet legalább egy kis gépsonkát. Iszonyat zavaró már az állandó rosszallásuk, akármit is mondok nekik.
Mivel tudnám kiváltani a felvágottat? Vagy el tudnám házilag készíteni? Vagy létezik valami bio felvágott, amiben kevesebb ízfokozó, adalék és só van?
Köszi a válaszokat.
(az én simán adok neki virslit meg párizsit válaszokkal kérlek ne zavarjátok be a témát, mindenkinek szíve joga adni a babájának ha akar. Én nem akarok és nem tudom mivel válthatnám ki, mert imádná a babám)
Főtt húsból zöldfűszerekkel, zöldségekkel lehet húskrémet csinálni, finomak azok is, és kenyérre lehet kenni, felvágott helyett. Esetleg vékonyra szeletelt sült husit is lehet használni, vagy fasírtot.
(egy off a virsli témához: A finimini virslit néztétek? 80% hústartalmú, esetleg néha-néha...)
Ha ti nem akartok, akkor ne adjatok. A több i rokonnal meg nem érdemes foglalkozni, te gyereked, te nevelésed.
Attól, hogy valami bio, még lehet ugyanolyan egészségtelen, mint ha nem írnák rá a csomagolásra a 3 pénztárcanyitó betűt.
Házilag elkészíteni is csomó mindent lehet, elég ha beírod a keresőbe, hogy pl. csirkemellsonka házilag, csomó találatot kapsz.
De amúgy nem kell "kiváltani", ha nem akarsz nem eszel, én se adok neki sonkás kenyeret, mert felesleges (a sonkát eldobja, de ha rendes kajába van belesütve, akkor simán megeszi) inkább keverj mindenféle krémeket, padlizsánkrém, tojáskrém, mindenféle zöldségkrémeket, és azt kend a kenyérre neki. (keresőbe beírod ... krém házilg )
Én zacskóban, sütőben, plusz zsiradék nélkül szoktam csirkemellet sütni (teljes csontos csirkemellet is, filét is)- frissen fagyasztott fűszernövényekkel tudod ízesíteni ( pl. Aldiban is kapható 7 gyógynövényes, petrezselyem, snidling stb), hagymával, fokhagymával, tárkonnyal stb. (a szárított is jó).
Ha meghűlt, akkor nagyon éles késsel cérnavékonyra lehet szeletelni- ez igazi sült csirkemellsonka ;)
Esetleg halkrém, tojáskrém házilag készítve, csirkemájból házilag májkrém- finomak, gyorsan megvannak és tudod mit adsz neki. Ha nem sózod agyon, nem előre csomagolt sós fűszerkeveréket adsz hozzá, akkor nyugodtan lehet ilyennel is kínálni.
Olyan gyorsan megvan.
Pl. később füstölt sonka.
Veszel egy ilyet, megfőzöd, aztán szeled.
A hálós változat más nem olyan jó, de ez egyben egy bazi nagy comb, ebbe tuti nem darálnak bele minden kutyafülét. Vagy kipróbálhatod megsütve+felszelve, mint az egyik előző csirkemelles.
Pl. ez egészben sült sertéscomb, hajszálnyira szelve:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!